2 MILIOANE DE LEI, ALOCAŢI! SPITALUL CĂLĂRAŞI- PRIORITATEA NUMĂRUL 1 A MINISTERULUI SĂNĂTĂŢII!

Ministrul Sănătăţii sprijină, necondiţionat, readucerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Călăraşi la standardele necesare *În prima etapă s-au obţinut două milioane de lei *Şi se instalează RMN-ul, la Călăraşi!

În sfârşit, veşti mai bune legate de situaţia Spitalului Judeţean de Urgenţă din Călăraşi- ajuns în ultimul hal, după anii de aşa-zis manageriat care au îngropat, la propriu, spitalul! Ajuns să fie declasificat, lipsit de medici, într-o situaţie incredibilă, spitalul călărăşean a devenit o problemă negativă, la nivel naţional! Când o televiziune de ştiri se afla în pană de subiecte, n-avea decât să trimită o cameră la Călăraşi şi… ştirea era gata: gândaci… mizerie… şobolani… jeg! Başca absenţa medicilor… lipsa medicamentelor… degradarea clădirilor… igrasie… mucegai!
Dar, obiectivul esenţial a fost reprezentat de absenţa medicilor, motiv pentru care aceasta a devenit prioritatea conducerii Consiliului Judeţean şi a noii conduceri medicale a spitalului, reprezentată prin doctorul conferenţiar Laurenţiu Beluşică. La rândul său, Ministerul Sănătăţii a fost convins (după vizitele repetate ale lui Vasile Iliuţă- preşedintele Consiliului Judeţean), să sprijine spitalul de la Călăraşi, în primul rând financiar. Ceea ce s-a şi întâmplat, astfel că la Călăraşi a fost dirijată o sumă importantă- două milioane de lei! Bani care vor fi folosiţi pentru rezolvarea unora dintre problemele cu care s-a confruntat spitalul, inclusiv instalarea RMN-ului!
Dacă luăm în calcul toate aceste investiţii (plus ceea ce va investi Consiliul Judeţean, la rândul său) sunt şanse ca, măcar teoretic, să vorbim şi de bine despre spitalul de la Călăraşi.