2  MOTOCILIŞTI DIN CĂLĂRAŞI SPRIJIN PENTRU FAMILII NEVOIAŞE DIN BACĂU

2 MOTOCILIŞTI DIN CĂLĂRAŞI SPRIJIN PENTRU FAMILII NEVOIAŞE DIN BACĂU

12 octombrie 2017

*BIG BUILD, cel mai mare eveniment de construire accelerată şi voluntariat din Europa, a adus împreună zilnic, pe şantierul Habitat for Humanity din Bacău, peste 700 de persoane voluntari, familii partenere, specialişti în construcţii, bucătari şi echipa Habitat for Humanity România *Printre cei 700 de voluntari s-au aflat şi doi călărăşeni, Florin Solomon şi Florin Duţă

caseHabitat for Humanity România a finalizat construirea a 36 de case într-un timp record de 5 zile, în cadrul BIG BUILD, cel mai mare eveniment de construire accelerată şi voluntariat din Europa. Peste 700 de voluntari unici au lucrat între 2 şi 6 octombrie pe şantierul din cartierul Izvoare din Bacău, unde vor locui, de anul viitor, 117 părinţi şi copii din 36 de familii cu venituri reduse. De-a lungul celor 5 zile, locuinţele au fost ridicate cu ajutorul a peste 820 de voluntari diferiţi veniţi la Bacău din toate colţurile ţării şi din Irlanda de Nord, Slovacia, Germania, SUA şi Marea Britanie. Sportivi olimpici, vedete TV, angajaţi ai companiilor partenere Habitat for Humanity România, studenţi sau persoane care şi-au luat concediu 5 zile pentru a da o mână de ajutor au lucrat împreună cu familiile beneficiare şi au prestat împreună, în cele 5 zile ale evenimentului, 20.000 de ore de voluntariat. Voluntarii Habitat for Humanity România au pornit lucrul, în prima zi, de la fundaţiile caselor şi au ajuns, în ultima zi, să finalizeze exteriorul celor 36 de locuinţe.
Cei doi călărăşeni, Florin Solomon şi Florin Duţă au declarat că au răspuns pozitiv şi de această dată şi sunt bucuroşi că au luat parte la acest gest umanitar. Cei doi voluntari călărăşeni au mai participat ca voluntari împreună cu încă 5 motociclişti călărăşeni la un alt gest umanitar construirea a 16 locuinţe în judeţul Constanţa, localitatea Cumpăna.