26 IUNIE- ZIUA INTERNAŢIONALĂ ÎMPOTRIVA CONSUMULUI ŞI TRAFICULUI ILICIT DE DROGURI

Agenţia Naţională Antidrog (ANA) organizează, la nivel naţional, duminică, 26 iunie a.c., o serie de activităţi specifice, de informare, conştientizare şi educare a populaţiei cu privire la problematica drogurilor în România, pentru marcarea Zilei Internaţionale Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri.
Specialiştii antidrog invită publicul să se alăture acestui demers, pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la riscurile şi consecinţele nocive ale consumului şi traficului de stupefiante.
Pentru marcarea acestui eveniment, specialiştii şi voluntarii CPECA Călăraşi au început încă din data de 21 iunie 2016 să desfăşoare astfel de activităţi, constând în: vizionare de film cu tematică antidrog la Biblioteca Judeţeană „Al.Odobescu” Călăraşi, activităţi de informare-educare pentru elevii de la Colegiul Economic, Liceul Tehnologic „Dan Mateescu” şi Şcoala Gimnazială „Tudor Vladimirescu” Călăraşi.
De asemenea, la nivelul Municipiului Călăraşi, în data de 26 iunie 2016, au fost distribuite materiale de informare de către voluntarii CPECA Călăraşi şi de la Crucea Roşie Călăraşi, cu scopul informării şi sensibilizării populaţiei în legătură cu riscurile consumului de droguri, precum şi cu privire la serviciile oferite de centru, alături de partenerii instituţionali în implementarea Strategiei Judeţene Antidrog şi a Planului de Acţiune: Cruce Roşie Călăraşi, Primăria mun. Călăraşi, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Călăraşi, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Călăraşi, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Călăraşi, Direcţia de Sănătate Publică Călăraşi).