5 METODE PRIN CARE SĂ ALEGI UN PEPENE ROȘU COPT!

De fiecare dată când mergi la piață pentru a cumpăra un pepene roșu, încerci să-l alegi pe cel mai copt, cel mai dulce, cel mai cel. Cu toții vrem asta.
În cazul în care nu vrei să-i faci dop pentru a-l gusta, există alte metode prin care poți să alegi cel mai copt pepene roșu.
1. Testul sunetului
Una dintre cele mai populare metode de a verifica dacă un pepene este copt este testul sunetului. Când bați în coaja unui pepene copt trebuie să se audă un fel de ecou, sunetul să dea impresia de elasticitate.
De asemenea, un pepene copt va scoate un pârâit atunci când apeși cu putere pe el. De obicei, pepenii care pârâie atunci când aplici presiune pe ei sunt și cei care se crapă atunci când bagi cuțitul în ei. Iar ăsta este un semn foarte bun că pepenele e copt și dulce.
2. Mărimea și greutatea
Un pepene care este copt va avea o greutate mai mare, chiar dacă pare mai mic decât alți pepeni. Având în vedere că pepenii sunt 90% apă, un pepene care e greu pentru dimensiunea pe care o are va conține o cantitate mai mare de apă, un indicator foarte bun că nu este sec în interior (adică copți dar vechi, trecuți).
Pepenii trecuți au acel miez sec, făinos, drept urmare sunt mult mai ușori, chiar dacă au o dimensiune mare.
3. Pată galbenă
Unii spun că nu este o regulă ca pepenii care au o pată galbenă pe coaja să fie copți sau dulci, dar există o explicație foarte bună pentru existența acestei pete și de ce ea indică că pepenele este copt.
Pata galbenă reprezintă locul în care pepenele a stat sprijinit pe pământ și care nu a fost expus la soare. Dacă pata nu există, înseamnă fie că pepenele nu este copt, fie că a fost întors de pe o parte pe alta. Însă, este puțin probabil că a doua situație să se fi întamplat cu adevărat.
4.Codița
Dacă un pepene are codița verde, înseamnă un singur lucru: că nu este copt. Când pepenele s-a copt, codița se usucă de la sine, în unele cazuri chiar se rupe. Astfel că, tineți minte să nu alegeți niciodată un pepene cu codița verde.
5.Coaja sănătoasă
Știm cu toții că nu haina îl face pe om, dar coaja chiar spune multe despre miezul unui pepene. Dacă aceasta este lucioasă și cu aspect cerat, rotundă și fără deformații, înseamnă că pepenele a ajuns la maturitate și miezul este copt în întregime. De asemenea, nu cumpărați pepenii care au coaja moale, pentru că acest lucru nu poate însemna decât că sunt trecuți.