Aberații politice românești! ÎN LUNA MAI – CRĂCIUN FERICIT!

Nu, nu am înnebunit, nici nu am folosit substanțele alea eșuate de la mare, nici pe alea pe care le-ar fi transportat croitorașul cel viteaz omorât sau dispărut de pe lumea asta din motivele pe care nici el nu le știa! Sau știa prea bine!…
Stimați oameni buni, asta este realitatea, acum, în luna mai, ne pregătim de sărbătoarea… Crăciunului! Cel puțin așa spune logica elementară, din primele grupe de la grădiniță devenite și ele obligatorii în învățământul românesc actual!
Mai precis, să vezi beleaua – în 20 mai – exact ca în Duminica Orbului, pe vremea lui Iliescu, în anii ‘90, actualul președinte al României, Klaus Werner Johannis organizează o amplă comemorare a revoluției din… Decembrie! Țineți-vă bine, în mai sărbătorim Revoluția din decembrie! E drept că e cu doar câteva zile înainte de… alegerile europarlamentare, e drept că președintele s-a băgat ca musca în lapte în toată această adunătură electorală, până la urmă este treaba lui, dar să ne iei de proști și să ne spui că tu comemorezi Revoluția din decembrie exact în luna …mai, asta înseamnă că și Crăciunul s-a dat peste cap, iar Paștele va fi sărbătorit, probabil de… Crăciun!
A naibii politichie !…

TĂRICEANU FACE MIȘTO DE IOHANNIS: ”O SĂ COMASEZE ȘI CRĂCIUNUL CU 1 DECEMBRIE?”

Dacă rușii au fost mereu ironizați pentru că serbau în noiembrie marea revoluție socialistă din octombrie, dar măcar aveau scuza problemelor de calendar, președintele Klaus Iohannis e luat peste picior de nr.2 în stat pentru decizia neexplicată de a aniversa revoluția din decembrie în luna mai.
”Am aflat azi o informație care merita, cred eu, mult mai multe comentarii: președintele României, dl.Klaus Iohannis, va declara anul 2019 drept „Anul omagierii victimelor comunismului”, în cadrul unei ceremonii publice care va avea loc pe 20 mai a.c., la Palatul Cotroceni, în contextul împlinirii a 30 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989” scrie Tăriceanu pe Facebook.
”După ce a trimis la Sibiu un mare summit internațional care trebuia să aibă loc în Capitală, Președintele hotărăște să devanseze aniversarea Revoluției cu exact 210 zile, şi fix înaintea alegerilor europene.
E evident că miza nu poate fi alta decât folosirea în scopuri electorale a unor elemente emoționale precum înlăturarea comunismului, sacrificiul martirilor şi regăsirea libertății. Nu-i de mirare că, deja, fiul marii disidente Doina Cornea și-a exprimat, concomitent, stupefacția și refuzul față de inițiativa prezidențială, iar asociațiile de revoluționari sunt în derută maximă.
O dovadă nouă a disperării maxime de la Palatul Cotroceni!
Amintindu-ne că rigurosul nostru președinte neamț a avut cândva și ideea alinierii României la ora Germaniei (nu e glumă!) ne gândim că ar mai putea opera niște modificări similare celei sus pomenite: Ziua Copilului ar putea fi comasată cu Rusaliile, Crăciunul cu 1 Decembrie, ca să mai degrevăm Revelionul și, poate, chiar aranjează ca Naționala de fotbal să joace toate meciurile de calificare la EURO 2020 în aceeași zi, ca să o numim Ziua Fotbalului.
Dincolo de glumă, mi-e greu să scap de un gând: dar dacă președintele vrea sărbătorirea Revoluției în mai pentru că știe sigur că nu va mai fi în funcție în decembrie?”mai comentează liderul ALDE. – inpolitics.ro (B.I.)