ACCIDENT FEROVIAR CU TREI VICTIME, LA PLĂTĂREŞTI!

Paramedicii SMURD din cadrul Gărzii de intervenţie Budeşti şi două echipaje de Ambulanţă au intervenit prompt pentru acordarea primului ajutor în cazul a trei persoane, care au suferit traumatisme uşoare, după ce autovehiculul în care se aflau a fost acroşat de trenul personal 15184

În data de 02.09.2016, ora 06.55, un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Gărzii de intervenţie Budeşti a fost solicitat prin intermediul 112 număr unic pentru apeluri de urgenţă, să acţioneze pe raza localităţii Podul Pitarului, comuna Plătăreşti, la o trecere la nivel cu calea ferată, pentru a acorda primul ajutor în cazul a trei persoane de sex masculin, cu vârste de 24, 26 şi 46 de ani, care au suferit diverse traumatisme, după ce autovehiculul în care se aflau, fusese acroşat de trenul personal 15184 (garnitură ce se deplasează pe ruta Bucureşti Olteniţa).
La sosirea paramedicilor SMURD şi a echipajelor S.A.J. Călăraşi, cele trei persoane erau conştiente şi prezentau mai multe traumatisme uşoare la nivelul membrelor şi toracelui, fiind în afara oricărui pericol.
Paramedicii SMURD au ajuns rapid la locul solicitării şi au acordat primul ajutor unei persoane de sex masculin în vârstă de 26 de ani, căreia i-au aplicat pansament compresiv, au imobilizat-o pe targă, i-au aplicat guler cervical, după care au transport-o de urgenţă la spital.
Celelalte două persoane au primit îngrijiri din partea echipajelor S.A.J. şi au fost transportate la cea mai apropiată unitate spitalicească.