ACŢIUNEA TRUCK & BUS, DE VERIFICARE A LEGALITĂŢII TRANSPORTURILOR

2 august 2017

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au verificat peste 600 de autovehicule şi au aplicat peste 130 de sancţiuni contravenţionale, în timpul acţiunii TISPOL – TRUCK&BUS, de verificare a legalităţii transporturilor rutiere de persoane şi mărfuri. *Activităţile de control s-au desfăşurat conform calendarului operaţiunilor TISPOL

politie truck busÎn perioada 24 30 iulie 2017, poliţiştii au efectuat o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane şi conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.
Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au verificat 616 autovehicule, dintre care 193 de autovehicule destinate transportului de persoane şi 423 autovehicule destinate transportului de marfă.
În urma controalelor, au fost aplicate 134 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 33 conducătorilor de autovehicule de transport de persoane şi 101 celor care efectuau transport de marfă.
Neregulile sancţionate de poliţişti s-au referit la nerespectarea regimului legal de viteză, neutilizarea centurilor de siguranţă, lipsa documentelor conducătorilor auto şi a autovehiculelor, probleme tehnice sau conducerea sub influenţa alcoolului.
Acţiunile poliţiştilor rutieri vor continua acţiunile în trafic pentru asigurarea climatului de legalitate în domeniul transporturilor.