ACTIVITĂŢILE DE CUNOAŞTERE A PATRIMONIULUI CULTURAL NAŢIONAL CU AJUTORUL POLIŢIŞTILOR CONTINUĂ

În ziua de 6 iunie a.c., Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi a continuat activităţile în proiectul educaţional naţional ”CUNOAŞTE ŞI PROTEJEAZĂ PATRIMONIUL CULTURAL NAŢIONAL”, desfăşurat în parteneriat cu Fundaţia Collegium XXI.
Poliţiştii cu atribuţii în prevenirea şi protejarea Patrimoniului Cultural Naţional şi poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.
au fost prezenţi alături de elevii Şcolii Gimnaziale Cuza Vodă Călăraşi în cadrul programului Şcoala Altfel- Să ştii mai multe- să fii mai bun, pentru a le prezenta informaţii privind tezaurul cultural naţional mobil şi rolul fiecărui persoane în procesul de apărare a integrităţii valorilor cultural naţionale.
Activităţile derulate în cadrul Muzeului Dunării de Jos, au avut ca obiectiv informarea copiilor cu privire la tezaurul cultural naţional, în sensul cunoaşterii şi protejării valorilor acestuia.
Poliţiştii au susţinut o prezentare power point privind măsurile educative în vederea creşterii gradului de sensibilizare şi conştientizare a cetăţenilor cu privire la datoria morală şi responsabilitatea civică a fiecărui membru al societăţii de a se implica personal în protejarea patrimoniului.
La finalul prezentării cadrele didactice şi elevii participanţi au primit individual diplome de participare şi materiale promoţionale.