ACUM! AICI! LABAGIII PRESEI – CHIAR EXISTĂ!

DESPRE ”RATAȚII PRESEI” AM MAI SCRIS…

Este un fenomen care se manifestă nu doar în zona noastră, dar zona noastră, ca mai toate cele cuprinse de problemele sărăciei îi scoate și mai rău în evidență! Oameni fără nicio pregătire, fără nicio școală, fără nicio performanță, investitori cu falimente dramatice, hălăduitori prin toată lumea și întorși acasă sfârșiți, fără nicio realizare în viața lor, constatând că mor de foame, efectiv (!) au găsit un loc în care se poate intra fără nicio problemă, fără nicio hârtie, fără nimic! Se fac… Ziariști! Un celebru jurnalist –R. I. B – ghici! – le-a zis ziArici pentru că singura lor preocupare este să prindă și ei ceva, să se lipească și de ei ceva pentru că, vorba unuia ieșit din pușcărie și ajuns la conferințele de presă drept …jurnalist, întrebat ce dracului caută acolo(?) a dat un răspuns înduioșător:
-Păi și ce să fac, să mor de foame?!…

Pentru că asta este situația în presa din România, în acest moment: vrei să te faci ziarist? Ți-ai făcut o pagină de FeisBUCI și, în cel mai fericit caz un blog – mai nou ăștia care n-au nicio pregătire se numesc” blogări” – după care te duci la instituțiile statului, prezinți oferta în calitatea ta de “presă” – adică tu și… tu – și fără nicio licitație, primești contracte!
Ca să înțelegeți cât de aiuritoare este situația asta, închipuiți-vă că un neica -nimeni, unul fără nicio școală, fără nicio pregătire se duce să se facă …doctor! Sau director! De publicație – în cazul nostru, de societate de stat, în țara noastră mică! Este posibil așa ceva? Da, este!

Dar de la fenomenul ăsta general, ajungem la situații cu totul și cu totul speciale. Despre care trebuie să vorbim…

A CĂZUT ÎN CAP, DE BEAT CE ERA! S-A CREZUT CĂ A AVUT UN ATAC CEREBRAL!
N-AVEA NICI PE DRACU! DAR A FOST SFĂTUIT SĂ SE DUCĂ LA… BALAMUC!…

Exact așa s-a întâmplat cu un asemenea marțafoi ratat, unul care a ajuns în presă pentru că l-a învățat ABC-ul respectiv nevastă -sa – Fugită , săraca, acum de acasă din cauza bătăilor (!)– individ care are pe pagina sa de așa-zisă presă articole din anii 2012 – 2013! Care nu scrie nimic, luni de zile! Dar care încasează bani de la instituțiile administrației locale, pentru că are contract! Desigur, nu l -a întrebat nimeni ce publică, ce scrie, pentru ce aceste contracte se zice că ar fi o formă de …șantaj! De altfel, primarul de la Timișoara le-a zis acestor indivizi – “asistați sociali”!
Asta contează mai puțin, însă, în acest caz, cert este că individul a fost găsit după vreo două – trei zile căzut în casă, s-a crezut ce e mai grav – dacă sângele îi inundase creierul era terminat – a fost dus la spital, la București unde s-a constatat ce credeți?”Comă alcoolică”!… În prima fază s-a făcut și o chetă pentru a-l ajuta financiar, unii dintre cei care au participat la această acțiune își dau palme și astăzi, cert este că personajul s-a întors pe picioarele sale, chiar dacă medicii de specialitate sunt de acord că ar fi mai bine să se îndrepte către…Balamuc! Ăla adevărat!…

“ZIARIST BĂUT, LA VOLAN”!

Nu a fost nicio surpriză pentru cunoscători faptul că un alt asemenea individ, fără niciun studiu de specialitate, transformat peste noapte în ziArici, a fost găsit de poliție cu alcool în sânge, în timp ce se afla la volan! Păi treaba asta se petrecea de ani de zile, a surprins doar gradul scăzut al …gradelor inhalate! La cât consuma individul, de data asta se pare că nu s-a oprit decât la… antreu! Desigur, i s-a luat carnetul, în condițiile în care spun gurile rele că ar fi adormit – de beat ce era – în timpul cercetării poliției!

Guri și mai bine informate zic că, de fapt, treaba ar fi fost o pedeapsă pentru că și-ar fi băgat nasul într-un subiect despre care nu e bine să scrii, în zonă! Și atunci s-a pus problema – “cu ce-l facem p-ăsta?””Păi se urcă la volan beat!””Păi îi luați carnetul”! O fi, n-o fi?- cert este că și un asemenea caz iarăși a scos în evidență ceea ce oamenii au numit, deja –“Ratații Presei”!

RÂDE HÂRB DE OALĂ SPARTĂ!

Însă faza cea mai haioasă – jegoasă, oricum – în acest caz este că subiectul respectiv a fost aruncat în public de cine credeți? De un fost asociat al individului respectiv, ăsta tot ziArici posesorul performanței de a fi fost bătut, la propriu, de directorul instituție unde lucra ( pentru că îl turna pe internet, la șefii lui, plecând de la servici la “internet – Cafe” de unde transmitea năzdrăvăniile, după care se întorcea liniștit la servici! ) L-a bătut și l-a dat afară! Rămânând în aer, lighioana s-a făcut …ziarist!… Multe și mărunte se leagă de acest personaj, dar să ajungi să te legi, public, de cel cu care îți făceai planuri să devii marele ziar și marele ziarist, este cel puțin lipsit de morală!
Asta ca să nu ne amintim că și colegul, la rândul său, i-a făcut publică porecla pe care acum i-o știe toată lumea – RUDOTEL! Pentru că și ăsta este dus cu capul! Când mă-sa era moartă, pe catafalc, el l-a atacat pe FeisBUCI pe unu’ că nu-i dăduse bani și contract! Dar de aici ajungem la subiectul propriu-zis al articolului nostru…

LABAGIII PRESEI! LA PROPRIU!…

Am publicat un articol cu acest titlu destul de năstrușnic, în urmă cu ceva timp, tocmai în cazul unor asemenea personaje care făceau așa-zise anchete de presă și aduceau în fața publicului fotografii cu niște tinere eleve care erau acuzate, nici mai mult, nici mai puțin că se duceau peste drum de școala în care învățau la…”produs”! Asta în mintea lui bolnavă, ca să nu mai spunem că fetele au părinți, frați, prieteni și puteau fi compromise de o asemenea idioțenie!
Știind că omul este neînsurat cineva de specialitate ne-a spus că asta este o formă de manifestare a imaginației sale… onaniste!
Masturbare? – ne-am întrebat. Exact! Și atunci am lansat această formulă… Mare ne- a fost mirarea când am fost căutați nu cu mult timp în urmă de mai mulți oameni, oameni serioși, oameni instruiți care ne-au îndemnat să găsim o asemenea pagină de presă – cum îi zic ei – filmarea dialogului dintre doi așa numiți ziArici plecați de la un interviu cu un primar. Indivizii uitând deschisă camera. Și postănd întreaga filmare! Deci… publică! Păi care era dialogul dintre cei doi? Cam așa:

– Auzi, tu ți-ai făcut laba cu amândouă mâinile, deodată?
– Nu! – a răspuns celălalt, mirat!

– Am încercat eu! Nu se poate!…

Exact așa! Ziariști! Făceau schimb de informații pe tema fundamentală pentru ei de… Labă! Noi le-am zis – “Labagii Presei” – ca metaforă, dar nu ne-am închipuit că asta se manifestă și la propriu!
Cam acesta este halul în care a ajuns presa, în această țară blestemată!… (T)

Gogu Pintenogu zis și “Filosofu“ Gogu

P.S. – Acest articol trebuie tratat ca un pamflet! Orice asemănare cu personaje sau evenimente din viața reală este pur și simplu întâmplătoare! …