Ai noștri parlamentari!… NICI NICOLICEA NU SE SIMTE PREA BINE!…

PARLAMENTARII DE CĂLĂRAȘI – VAI DE MAMA NOASTRĂ!…

Aceasta este formula pe care am regăsită în multe dintre sondajele pe care le-am realizat, în ultima vreme, atunci când am pus problema activității celor care au fost aleși de călărășeni să-i reprezinte în Parlamentul României. Majoritatea celor care se învârt pe lângă oamenii Călărașiului, ba chiar și prin comunele și satele județului, vorbindu-le frumos oamenilor și solicitându-le voturile, nu mai au, încă din clipa în care au devenit parlamentari nicio legătură cu județul Călărași!
Unii au ajuns, absolut întâmplător, pe aici, iar alții se fac că au uitat de aceste lucruri! Culmea atingând-o un deputat care s-a apucat să explice, într-o conferință de presă cum că parlamentarii n-au nicio treabă cu județele respective, ei având treaba doar în Parlament! Ziarul nostru invitându-l pe respectivul cetățean să spună acest lucru în viitoarea campanie electorală, când merge cu echipa din casă în casă! N-ai să vezi!…
Cu excepțiile senatorilor Răducu Filipescu și Roxana Pațurcă și a deputatului Sorin Vrăjitoru nici unul dintre parlamentarii de Călărași nu se poate mândri că ar fi făcut, efectiv, ceva pentru această zonă! Mai mult decât atât, prezența lor născând controverse, unele foarte dure, la nivel național!

NICOLICEA…

De aceea ne-am apucat să ne reamintim câteva dintre secvențele care l-au făcut celebru pe deputatul de Călărași, cel puțin teoretic așa se spune, Eugen Nicolicea. Un om care stă foarte mult în Parlament, fiind considerat un bun jurist, dar și la televiziuni, fiind trimis de partid tot pentru că ar fi un mare jurist!
Nu vom vorbi, acum, despre studiile lui Nicolicea pentru că subiectul a tot fost abordat, promițând că vom reveni asupra lui, de actualitate fim cu totul altceva, o atitudine și o schimbare care arată cam cum se face politica în România contemporană!

A DAT CU… DATUL ÎNAPOI ÎN FAȚA OPINIEI PUBLICE! DUPA CE DOREAU SĂ SE FACĂ PUȘCĂRIE ÎN WEEK-END!…

Ce le mai trecuse prin cap celor din echipa domnul Nicolicea?!… Pușcărie în… weekend!… Vă vine sau nu să credeți, dar aceasta a fost intenția Comisiei juridice din Parlamentul României care a vrut, pur și simplu să găsesc o formulă prin care cei condamnați pentru corupție să nu mai meargă la pușcărie, să facă pușcărie în week-end-uri în căsuța lor! Desigur, se poate vorbi de o intenție umanistă, iar asta nu ar fi ultimul lucru rău de pe lumea asta! Numai că, într-o țară cum este România contemporană, să vii cu asemenea idee nu înseamnă decât să-ți mai dai odată cu stângul în dreptul, cel puțin politic! Ceea ce, după prostia inițială, au realizat și respectivii echipiști ai lui Nicolicea care au dat, în sfârșit, înapoi! Recunoscând acest lucru!
„Deputații juriști au hotărât că persoanele care au primit condamnări pentru infracţiuni cu violenţă sau care au profitat de starea de neputinţă fizică sau psihică a victimei, persoanele condamnate pentru corupţie şi persoanele recidiviste nu vor putea executa pedeapsa acasă sau în zilele de sâmbătă şi duminică, informează Știripesurse.ro. Președintele Comisiei juridice a explicat că decizia a fost luată pentru că „opinia publică nu doreşte aşa ceva”. ”Opinia publică nu doreşte aşa ceva. Nu este vorba de nicio presiune şi orice e trecut într-o lege este legal. Constatând că o astfel de măsură nu este acceptată de opinia publică, ţii cont de opinia publică”, a declarat Nicolicea.”
Plenul Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional, a adoptat miercuri , cu 170 de voturi „pentru”, 81 „împotrivă” şi şase abţineri proiectul legislativ privind măsurile alternative de executare a pedepselor. Astfel prin decizia judecătorului, condamnaţii pentru fapte fără violenţă, care nu sunt recidivişti şi care au o pedeapsă de maximum cinci ani, beneficiază de măsura arestului la domiciliu sau în zilele de sâmbătă şi duminică. Proiectul legislativ va merge la preşedinte pentru promulgare.

CÂND ȘI-A DAT SEAMA CĂ E GROASĂ, NICOLICEA A ÎNTORS-O!…

Într-adevăr, există un simț pe care îl au cei care populează zona politică, de-a lungul timpului, iar în cazul nostru este vorba, pur și simplu despre o atitudine firească, normală și de apreciat dacă n-ar fi fost faza aua inițială! Cea care a născut toate controversele și când a văzut că treaba e groasă și scandalul devine uriaș, abia atunci Nicolicea și cei din jurul lui au dat înapoi!

O ÎNTREBARE TOT RĂMÂNE!…

Până la urmă, chiar așa – domnule Nicolicea, pe la călărășenii ăștia, dumneavoastră chiar nu vreți să mai ajungeți până la sfârșitul mandatului?!.. Că prezența doar la aniversarea jandarmilor vă spunem noi, a dat rău, dar rău de tot! Nu doar pentru că lumea nu-i prea iubește pe jandarmii ăștia, dar asocierea dumneavoastră numai cu asemenea acțiune din câte s-au petrecut și se petrec la Călărași, a dat rău, dar rău de tot! Sigur, din alt punct de vedere mai bine să stați acolo decât să veniți să le încurcati și pe aici, pe la Călărași!
S-auzim de bine! Și totuși… Așteptăm răspuns!…