Alarmă de gradul O(zero)! PACTUL PENTRU MIGRAȚIE – UN PERICOL LA ADRESA NAȚIUNII ROMÂNE! ȘI A TUTUROR NAȚIUNILOR!…

CE SE ASCUNDE ÎN SPATELE PACTULUI ONU PENTRU MIGRAȚIE, RESPINS DE ALTE STATE, DAR PE CARE ROMÂNIA E GATA SĂ-L SEMNEZE

România se pregătește să semneze controversatul Pact ONU pentru migrație. Un anunț oficial care a venit miercuri din partea Administrației Prezidențiale, conform căruia președintele Iohannis a semnat memorandumul propus de Guvern în acest sens. Documentul pe care guvernul României se pregătește să îl semneze luna viitoare, în Maroc, neîmbrățișat de state precum Austria, Australia, Bulgaria, Cehia, Croația, Elveția, Israel, Italia, Polonia, Ungaria și Slovacia, este considerat drept o încălcare a suveranității, încurajând migrația și punând în pericol securitatea țărilor semnatare. De amintit că România a decis, în mai, să semneze o declarație euro-africană ce recunoaște „avantajele migrației în ceea ce privește dezvoltarea”, adoptată într-o conferință ministerială în Maroc la care au participat șaizeci de țări din Europa și Africa. Declarația respectivă „descrie migrația ca un fenomen necesar pozitiv și favorabil ce contribuie la dezvoltarea globală”, afirmație pe care, Ungaria a respins-o, nefiind semnatară a declarației.

CARE CE ESTE DE FAPT PACTUL GLOBAL PRIVIND MIGRAȚIA?

Pactul Global privind Migrația este un acord dorit de Organizația Națiunilor Unite pentru a crea guvernarea globală pe tema migrației. Ideea este de a crea o rețea internațională într-un cadru comun de referință care să reglementeze ceea ce ONU consideră un drept real: migrația.
Pactul urmărește atingerea a 23 de obiective privind tema migrației globale. Începe de la colectarea datelor privind emigrația și imigrația, pentru a înțelege modul de gestionare a fluxurilor și implementarea politicilor care vizează gestionarea celor care migrează. Apoi, există obiective care vizează protecția persoanelor în diferitele etape ale migrației, cu sprijinul deplin al persoanelor din țara de origine și țara de sosire. Printre aceste 23 de obiective nu se află doar probleme legate de siguranța persoanei care emigrează, ci elemente privind contradicția cu xenofobia și sprijinul pentru integrare în țara în care ajung migranții. În cele din urmă, acest document pornește de la o premisă: necesitatea unei „abordări de cooperare pentru optimizarea beneficiilor globale ale migrației, abordarea riscurilor și provocărilor pentru persoanele și comunitățile din țările de origine, de tranzit și de destinație”.

PUNCTELE NEVRALGICE

Problema este că acest acord interguvernamental, care va avea botezul oficial la Marrakech, la 11 decembrie, are mai multe puncte critice pe care mai multe guverne, în special ale statelor care vor să-și apere frontierele, le-au semnalat atât pe plan intern cât și internațional. Asta a făcut ca opt state europene să anunțe deja că nu se vor alătura Pactului ONU pentru migrație, așa cum au decis și Australia, Israel, SUA și Brazilia. Motivul principal al criticilor provine din faptul că acordul interguvernamental dorit de ONU pornește de la această premisă: că emigrarea este un drept. Iar dacă emigrația este un drept, nu există nicio diferență. Ce înseamnă asta? Că nu se poate face o distincție între cei care emigrează din cauza unui pericol real privind siguranța lor, cum se întâmplă în cazul unui refugiat politic, și între cei care emigrează din motive economice. Iar într-o perioadă de schimbări economice și politice la scară globală, este tot mai limpede că, în multe cazuri, migrația este rezultatul unui motiv economic, chiar înaintea celui de securitate.

CONTRADICȚIE CU TEZELE SUVERANISTE

Așa după cum declara subsecretarul pentru afaceri externe, Guglielmo Picchi, anunțând decizia guvernului de la Roma de a nu semna pactul ONU pentru migrație, acest document „consideră fluxurile migratorii un fenomen unitar, care nu este diferențiat de la caz la caz, dar proclamat ca un fenomen pozitiv pentru toată lumea. Nu face distincția în mod serios între refugiații politici și imigranții ilegali, necesitând pentru fiecare dintre aceștia un nivel ridicat de servicii pe care țara gazdă trebuie să se angajeze să le ofere”. Pactul contestat de tot mai multe state vine în contradicție cu tezele mișcărilor și guvernelor mai mult sau mai puțin suverane care au stabilit ca prim obiectiv protejarea frontierelor lor. Și, deși există voci care spun că semnarea acestui pact nu îl va face automat unul obligatoriu, este greu de crezut că semnătura pusă pe un acord interguvernamental este inutilă sau fără valoare. Pentru că pactul pe care țările îl vor semna la Marrakech, printre care și România, poate avea un impact notabil nu daor în prezent, ci și pe viitor.

PLEȘOIANU, ULTIMATUM PENTRU VIORICA DĂNCILĂ: „SĂ CONSULTE PARLAMENTUL ROMÂNIEI ÎN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ”

România va semna peste o săptămână Pactul Global pentru Migrație. Deputatul PSD Liviu Pleșoianu scrie pe Facebook că Guvernul nu a cerut votul Parlamentului și îi solicită premierului Dăncilă „respecte regulile democrației parlamentare, să ia exemplu de la celelalte state europene și să consulte Parlamentul României în această săptămână”. „România va semna peste o săptămână Pactul Global pentru Migrație fără ca Guvernul să fi cerut VOTUL Parlamentului! Îi solicit premierului Dăncilă să respecte regulile democrației parlamentare, să ia exemplu de la celelalte state europene și să consulte Parlamentul României în această săptămână! Altminteri, Guvernul va angaja România de capul său, fără a avea MANDAT REPREZENTATIV! Când este vorba despre o temă atât de importantă, NU este acceptabil ca decizia să fie luată de câteva persoane, oricare ar fi acestea! Într-o democrație adevărată, orice astfel de decizie trebuie să fie admisă sau respinsă prin VOT de către Parlament (forul reprezentativ suprem, conform Constituției): ARTICOLUL 61 – (1) Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării. …Remarc încă o dată și lipsa totală de bun-simț a unuia care are impresia că e mult deasupra muritorilor de rând! Nici până în această clipă nu există pe site-ul MAE traducerea în limba română a Pactului Global pentru Migrație. Bine, nici măcar varianta în limba engleză nu au publicat-o…
Domnul Meleșcanu s-a rezumat la a publica un text de ȘAPTE rânduri, în care ne zice că totul e minunat și să dormim liniștiți, că veghează dânsul pentru noi. Spune domnul Meleșcanu că_ Compactul Global pentru Migrație (CGM) este doar un document de orientare și nu are efecte juridice. Sigur, domnul Meleșcanu știe bine de ce nu publică textul Pactului. Pentru că, dacă l-ar publica, ar afla lumea de câte ori se vorbește acolo despre MODIFICAREA LEGISLAȚIEI, A PROCEDURILOR, A POLITICILOR ȘI A PRACTICILOR! Iată doar câteva exemple:
„Enact laws and take measures…”
„Review and revise requirements…”
„Review and revise existing options and pathways…”
„Review and revise relevant legislation…”
„Review and revise relevant laws and regulations…”
„Review and revise relevant legislation, policies and practices…”
„Review and revise relevant national procedures…”
„Enact, implement or maintain legislation…””, este potarea lui Pleșoianu pe Facebook.

4/Hundreds of refugees and migrants aboard a fishing boat are pictured moments before being rescued by the Italian Navy as part of their Mare Nostrum operation in June 2014. Among recent and highly visible consequences of conflicts around the world, and the suffering they have caused, has been a dramatic growth in the number of refugees seeking safety by undertaking dangerous sea journeys, including on the Mediterranean.
The Italian Coastguard / Massimo Sestini