“ALDIS” A OFERIT PREMIILE “IN MEMORIAM GEORGE NAGHI” LA “MAMAIA COPIILOR!”

UN FESTIVAL CONTRA VREMURILOR ACTUALE!

Devine tot mai evident pe măsura trecerii timpului, dar și a tuturor opreliștilor pe care trebuie să le depășească organizatorii, an de an , că un festival care descoperă și promovează valorile autentice dintr-o țară nu are căutare în țara respectivă! Desigur, este anormal așa ceva, dar lucrurile chiar se întâmplă, motiv pentru care reușita ediției din anul 2019 – ajuns în luna septembrie tocmai pentru că au existat asemenea probleme – trebuie privită ca un mare succes!

IN MEMORIAM AUREL MANOLACHE… ADRIAN PĂUNESCU… DUMITRU LUPU… GEORGE NAGHI…

Sunt doar câteva dintre numele prezente simbolic la acest festival… oameni care au fost alături fie ca inițiatori ai acestei explozii de talente, la nivel național, dar și oameni care s-au implicat activ în tot acest fenomen… Toți au vegheat de acolo, din Ceruri pentru ca lucrurile să meargă bine și chiar au mers!

SUTE DE TINERI ARTIȘTI LA PRESELECȚIE!

Pentru că nu s-a mai putut face ca în toți anii de până acum o preselecție prin parcurgerea tuturor centrelor regionale, preselectia s-a făcut înaintea festivalului, chiar la Constanța! În sala Casei de Cultură! Devenită, la rândul său o emblemă pentru acest festival!

DUPĂ CARE A VENIT SEARA PREMIERII…

O seară cu emoții, cu bucurii, cu tristețea celor care au plecat fără a câștiga, dar și cu modelul extraordinar al laureatei câștigătoare a trofeului care a mărturisit -“Am fost de opt ani la festival, nu am luat niciodată niciun premiu, iar acum am luat trofeul la creație și trofeul ”Mamaia Copiilor”! Deci totul se poate atunci când vrei, ai talent, muncești, cei care te veghează îți sunt alături, în primul rând părinții! Care ar trebui să primească și ei câte un premiu pentru fiecare premiu!…

Așa cum am mai povestit, de-a lungul timpului, atunci, în anul 2001, la prima ediție, după prima seară transmisă la televizor profesorul Sorin Danciu – partener al Festivalului de la începuturile sale – a primit un telefon din partea patronului fondator al firmei Aldis care în stilul cunoscut, direct l-a întrebat dacă festivalul ăla nu are nevoie și de alte premii, pentru că el vrea să premieze copiii! “Copiii aceștia talentați excepționali”! Așa au apărut premiile Aldis care, după trecerea în neființă a lui George Naghi au devenit premiile oferite de firma Aldis –“In memoriam George Naghi”!…
Iată câștigătorii de anul acesta!
DRAGOMIR DARIA-ANDREEA-ISABEL (Slobozia)
COZMA SOFIA-GABRIELA (Piatra neamț)
URDĂREA ALESIA-MARIA (Clinceni)
DOBE GABRIELA-CĂTĂLINA (Călărași)
Practic, din nou, premiile au plecat în toată România la Piatra Neamț pentru Sofia – Gabriela Cozma, la Clinceni pentru Alessia – Maria, la Slobozia prin Daria – Isabela Dragomir și la Călărași pentru Gabriela – Cătălina Dobre!…

PREMIUL ÎNTÂI – CATINCA LEU DIN CĂLĂRAȘI!

Așa cum ați auzit sau aflați chiar acum, unul dintre premiile întâi ale festivalului a fost câștigat de Catinca LEU! O performeră a acestui festival! A impresionat și juriul, dar și pe reprezentantul postului național de radio – Radio România!
Catinca ne-a mărturisit – prin intermediul mamei sale – la sfârșitul spectacolului că atunci când l-a văzut pe Cosmin Andrian declarat ”Omul Săptămânii”de catre “Jurnalul de Călărași” și-a dorit să ajungă și ea, la un moment dat, să câștige acest titlu!

Cantinca Leu – dublă laureată a Premiului Radio România și a Premiului I

URMEAZĂ EDIȚIA 20! ANIVERSARĂ!

Motiv pentru care ambiția tuturor celor implicați este ca festivalul să îmbrace haină nouă, aceea pe care o merită, redevenind o prioritate în interesul întregii națiuni! Pentru că acești copii chiar merită! …

SPONSORI ȘI PARTENERI MEDIA, DIN CĂLĂRAȘI!

Firma “Aldis” din Călărași a fost unul din sponsorii festivalului, iar Jurnalul de Călărași și Newstiriromania (tot din trustul de presă Sorida Press) au fost parteneri media.