ALEGERI LOCALE PARŢIALE- ŞI LA CĂLĂRAŞI! CRONICA UNOR EŞECURI… ANUNŢATE!

Chiar dacă au fost apropiaţi, la Lehliu, liberalii au fost convinşi că o să piardă! *Răducu Filipescu anunţând chiar în conferinţa de presă cu 48 de ore înainte- eşecul! *Este acesta începutul sfârşitului, pentru liberali- şi la Călăraşi? *Sau, doar o pauză, înaintea adevăratului război?!…

Se ştiau rezultatele, înaintea alegerilor! Au fost alegeri parţiale în toată ţara, inclusiv în oraşe precum Târgu Jiu şi Craiova, dar şi în oraşe mai mici cum este Lehliu Gară, ori într-o comună a judeţului Călăraşi- Unirea. Vă reamintim, tensiunea a fost mai mare înaintea campaniei electorale, decât în timpul desfăşurării acesteia, iar asta din simplele motive că numirea candidaţilor a reprezentat o probă reală! Pe de o parte, la Lehliu Gară, acolo unde deputatul Iacomi a hotărât să se întoarcă în poziţia de primar (deşi alegerile parţiale au fost generate tocmai de faptul că el nu mai era primar şi ajunsese… deputat!), în timp ce la Unirea, Florian Belu se considera a avea şanse, dacă nu îl avea împotrivă pe fostul primar, Anghel Olteanu! La nivelul conducerii partidului s-au luat măsurile necesare, astfel că lucrurile au fost puse în ordinea lor normală şi s-a ajuns în situaţia în care fiecare ştia foarte bine ce are de făcut. De aici a început campania care s-a desfăşurat fără incidente, inclusiv în ziua alegerilor. Când, spun gurile rele, s-au arătat şi nişte motani, dar s-ar fi dat şi nişte… bani! Cert este că lipsa de emoţii a fost vizibilă la PNL, încă dinaintea alegerilor.

filipescuFILIPESCU ERA CONVINS CĂ PNL VA PIERDE, ÎN AMBELE LOCALITĂŢI! CU 48 DE ORE ÎNAINTEA ALEGERILOR!
Iată declaraţia senatorului liberal, Răducu Filipescu, în conferinţa de presă, legat de aceste alegeri: „La Lehliu Gară există o şansă de 25 %. Pe Iulică este greu să-l baţi! Ştie să facă campanie, este un tip abil! Nu ascund faptul că sunt amic cu Iulian! El ştie perfect ce trebuie să facă ca şi candidat. Are o echipă care este trup şi suflet cu el! Oamenii îl iubesc! Când ai o echipă care aleargă pentru tine nu ai cum să nu câştigi.
Laurenţiu Bănescu, este un băiat educat cu carte, dar nu are spiritul electoral, nu are lipiciul pe care trebuie să-l ai la oameni…! Dacă eu aş fi fost la butoane, ieşean în această campanie, cu…Moga! O luam la PNL, o spălam de roşu, o îmbrăcam în galben şi ieşeam cu ea la bătălie şi nu se ştie dacă nu cumva îi cream o problemă amicului meu Iulian!
Vă spun că la Lehliu va câştiga Iulian fără probleme! Ar fi o victorie mare pentru noi să câştige Laurenţiu!
La Unirea, noi trebuie să fim conştienţi că nu avem nicio şansă!”

iacomiCE S-A ÎNTÂMPLAT? LA LEHLIU GARĂ AU FOST CEVA EMOŢII!…
Iar acestea au fost generate, în opinia multora, atât de spaima multor lehlieni care nu au spus cu cine votează, dar în faţa urnelor s-au dus şi au votat împotriva lui Iacomi, dar şi de îndreptarea unora dintre voturile Ştefaniei Moga nu către Iacomi, ci către candidatul liberal, Laurenţiu Bănescu! Că a fost aşa? Că n-a fost aşa?- lucrurile se vor lămuri, în timp, cert este că la Răzvani Iacomi a câştigat în ambele secţii, în timp ce la Buzoieni, (localitate preferată a lui Bănescu, dintotdeauna), acesta a câştigat, însă la o diferenţă mult mai mică decât în alte rânduri de alegeri! La Lehliu s-a făcut diferenţa, aici existând cele câteva sute de voturi necesare pentru ca Iacomi să redevină primar de Lehliu Gară!

beluLA UNIREA- FĂRĂ EMOŢII!
Într-adevăr, Florian Belu avându-l alături şi pe fostul primar Anghel Olteanu, dar şi voturile pro PSD, a câştigat, fără probleme. În condiţiile în care, era evident pentru toată lumea, Aurica Pârlea nu avea nici o şansă să ajungă primăriţă, din nou, în comuna Unirea! Dar iată rezultatele oficiale:

REZULTATE ALEGERI PARŢIALE
Prezenţa la vot:
Lehliu Gară – 64,7%
Unirea – 65%

Primar Unirea – Florian Belu – 67,8% (peste 1000 de voturi), Aurica Pârlea – 444 voturi.
Primar Lehliu Gară- Iulian Iacomi – 47,3% (1606 voturi), Laurenţiu Bănescu 36,17% (1228 voturi), Ştefania Moga, independent 15,8% (539 voturi), Cornelia Toader 0,65% (22 voturi)

CE VA URMA? A CĂZUT PNL, DIN NOU, PE LOCUL 2, ÎN JUDEŢUL CĂLĂRAŞI?!
Aceasta este teama pe care susţinătorii liberali o au, în acest moment, având în vedere că de la prezidenţialele din 2014, liberalii (altă dată câştigători la mare distanţă faţă de PSD au tot pierdut şi la locale… dar, mai ales, la parlamentare! Şi, iată, acum la… parţiale!) Este începutul sfârşitului pentru PNL şi în judeţul Călăraşi? Sau, a fost doar o pauză, iar după stabilirea noului preşedinte se va intra, în normalitatea cunoscută a liberalilor? Vom trăi şi vom vedea! Deocamdată, noii primari de la Lehliu Gară sunt… tot Iulian Iacomi, iar la Unirea- Florian Belu!