ALEGERILE AU TRECUT- COMENTARIILE CONTINUĂ: CANDIDATURA LUI DRAGU L-A SCOS PRIMAR PE… DRĂGULIN!

Deşi pare incredibil, imposibil, de neacceptat, poate chiar scandalos, acest punct de vedere trebuie luat în calcul, pentru că- măcar aritmetic- el stă în picioare! Aşadar, în mai toate municipiile reşedinţă de judeţ, bătălia s-a dat între reprezentanţii celor două mari partide- PNL şi PSD. Asta şi pentru că legea a fost gândită, de la bun început, în avantajul celor două mari partide. Şi (repetăm, cu unele excepţii), nu a apărut un alt candidat decât reprezentanţii celor două partide, astfel că şi în Consiliul Local părţile cele mai mari au fost luate de acestea. La Bucureşti, de exemplu, a apărut un contracandidat capabil să ia un rezultat mai mare- Nicuşor Dan- şi rezultatul s-a văzut- a câştigat, la distanţă, Gabriela Firea! Pentru că (aşa spun calculele) USB-ul a luat din voturile PNL-ului! Mai mult decât atât, unii analişti afirmă că Nicuşor Dan ar fi fost folosit, cu inteligenţă, chiar de PSD, pentru a reduce din şansele liberalilor care, oricum, s-au jucat de-a candidatul, atâta vreme!
La Călăraşi, de asemenea, a apărut un al treilea candidat- fostul primar al Călăraşiului, Nicolae Dragu. Prezenţa sa părea una firească, Dragu având, în continuare, un electorat al său care crede în el şi care îl votează. Numai că… numai că prin apariţia candidaturii lui Dragu alături de candidatura reprezentantului PSD (care nu a reuşit să se înţeleagă cu Dragu pentru a-l avea propriul candidat) a creat o situaţie similară celei de la Bucureşti: voturile împotriva primarului Drăgulin s-au împărţit în două, astfel încât şansele primarului au crescut. Uitaţi-vă la sondajele pe care CEMOP le-a dat publicităţii, prin intermediul „Jurnalului de Călăraşi“ şi veţi constata că pe măsură ce Dulce a început să crească, Dragu a începu să scadă! Dulce a luat din voturile lui Dragu, adică din bazinul voturilor anti-Drăgulin!
În asemenea condiţii, concluzia este una singură: prin candidatura sa, Dragu l-a ajutat pe Drăgulin! Chiar dacă, cu siguranţă, nu a vrut asta!…

sondaj aprilie 2016

sondaj 23 primar clx

rezultatel Primaria CL