ALEGERILE AU TRECUT, COMENTARIILE… CONTINUĂ! PARTIDELE- ÎNTRE AŞTEPTĂRI ŞI… REALIZĂRI! (I)

Aşa cum am intuit, de la bun început, legea electorală a fost în beneficiul partidelor mari. *Îngropând partidele mici! *Cu mari eforturi, aceştia au reuşit să obţină câte ceva, dar trendul stabilit de americani pentru România încă de acum doi ani este pe cale de a se împlini: DOAR DOUĂ PARTIDE!… *La Călăraşi, a apărut o excepţie- „Partidul lui Dragu“ (dar a fost doar o excepţie!)…

LEGE- CU DEDICAŢIE!
Aceasta este realitatea în legătură cu legea alegerilor locale din 5 iunie 2016- partidele mari au fost avantajate, în dauna formaţiunilor politice mai mici. Totul derulându-se în favoarea celor mari. De altfel, dacă vă amintiţi, atunci când a venit, pentru prima oară după victoria lui Klaus Iohannis, în vizită, în România, Victoria Nuland, unul dintre mesajele pe care aceasta l-a transmis ăsta a fost- să nu rămână decât două partide puternice, în România! Obiectiv pe cale de a se îndeplini, iată, după nici doi ani! Dar ce au făcut partidele, la Călăraşi?

ÎMPOTRIVA CURENTULUI NAŢIONAL, LIBERALII AU ÎNVINS, LA CĂLĂRAŞI!
A fost o acţiune probabil foarte bine organizată care a generat o situaţie deloc plăcută pentru Partidul Naţional Liberal, la nivel naţional! Toate erorile de organizare, toate, dar toate, au fost în defavoarea PNL care s-au văzut în situaţia de a rămâne pe locul doi, în foarte multe locuri. La Călăraşi, însă, a fost invers! De ce? Păi exact din motivul pe care noi l-am anticipat, încă de atunci, de când se puneau pe roate aceste planuri. Iată articolul pe care l-am publicat, în legătură cu această situaţie.

atentie la filipescu 7 iulie 2015

Aşa cum s-a văzut, maşinăria de vot a PNL a funcţionat. Iar când spunem maşinărie ne referim, în primul rând, la modul de organizare, faptul că fiecare membru de partid a avut ca sarcină să aducă un anumit număr de votanţi, asigurându-se, astfel, o majoritate în favoarea PNL, indiferent de voturile care li s-au alăturat. Iar voturile, la 5 iunie, au fost, în general, în favoarea… PSD!

PSD- ALTFEL, DECÂT ÎN ULTIMII ANI, DAR… TOTUŞI…
Se ştie, PSD Călăraşi s-a reorganizat, a reuşit să îşi adune oamenii, chiar au fost mari speranţe şi, în unele localităţi, aceste obiective s-au împlinit. Nu în toate, însă, pentru că au mai intervenit şi alte elemente care au influenţat rezultatul:

1.Bineînţeles, organizarea PNL care, în mod firesc, a luat crema de pe tort, în primul rând datorită modului în care a funcţionat această organizare.

2.Problemele apărute în interiorul organizaţiei, în primul rând problemele de sănătate ale lui Dan Cristodor. Acesta făcând un efort extraordinar, reuşind să fie activ în campanie, însă cu probleme reale de sănătate care au influenţat dinamica organizării.

3.Avantajul oferit de MARELE PLAN, în urma căruia PSD-ul a creat în mintea multora dintre alegători cocoaşele de promisiuni lăsate de guvernul Ponta pe care, din nefericire pentru liberali, guvernul Cioloş nu le-a realizat! De altfel, dacă luăm oraşele din Călăraşi, cu excepţia reşedinţei de judeţ, PNL nu a câştigat niciun oraş! Unul fiind marea surpriză de la Budeşti (şi asta am anticipat, că Lucica Lefter îşi va pierde postul de primăriţă!) până la celelalte oraşe ale judeţului, câştigate, în corpore, de PSD…

EXCEPŢIA CARE A CONFIRMAT REGULA- PARTIDUL LUI DRAGU!
Este, într-adevăr, o reuşită pentru că această excepţie (pe care am anticipat-o) chiar a creat probleme, atât PSD, cât şi PNL! PSD-ului prin faptul că a mâncat din voturile anti-Drăgulin care s-au împărţit între cele două formaţiuni politice, iar pe de altă parte împotriva PNL prin opţiunea pe care Dragu a avut-o, de data aceasta, pentru a face majoritatea PSD!