ALEGERILE AU TRECUT, COMENTARIILE… CONTINUĂ! PARTIDELE- ÎNTRE AȘTEPTĂRI ȘI… REALIZĂRI! (II)

Aşa cum am intuit, de la bun început, legea electorală a fost în beneficiul partidelor mari. *Îngropând partidele mici! *Cu mari eforturi, aceştia au reuşit să obţină câte ceva, dar trendul stabilit de americani pentru România încă de acum doi ani este pe cale de a se împlini: DOAR DOUĂ PARTIDE!… *La Călăraşi, a apărut o excepţie- „Partidul lui Dragu“ (dar a fost doar o excepţie!)…

PARTIDELE MICI- CONDAMNATE?!…
Aceasta era concluzia pe care am făcut-o publică, încă de la primul sondaj, atunci când am intuit că prin situaţia creată, datorită legii, există toate şansele ca partidele mici să nu treacă pragul! Cu mici excepţii, asta s-a şi întâmplat, de la ALDE la UNPR, de la PSRO la PMP! Totuşi, fiecare în parte, naşte unele comentarii.

ALDE- CU TOATE PROMISIUNILE GENERATE ÎN SONDAJELE PE CARE LE DĂDEA VIRGIL DUBRAVĂ, REZULTATUL NU A FOST ÎN FAVOAREA ALDE, DIN CONTRĂ!
S-a văzut că era vorba de sondaje scoase din burtă, pe care realitatea nu le-a confirmat! De altfel, ALDE ar fi putut să constituie acea carapace necesară, dacă Nicolae Dragu ar fi candidat din partea acestui partid şi nu s-ar fi dus la dracu în praznic, la un partid care- iată, datorita lui Dragu- a intrat în Consiliul Local! Ceea ce formaţiunea condusă de Virgil Dumbravă nu a reuşit! O eroare a partidului lui Tăriceanu, dar şi o capcană în care acest partid a intrat, spre binedispunerea PNL Călăraşi!

UNPR- O IMAGINE POZITIVĂ PENTRU CUPLUL AUREL NICULAE, ELENA NICOLACHE!
Într-adevăr, cu toate că nu au reuşit o performanţă foarte bună, în Călăraşi, UNPR-ul (la Călăraşi) a fost împotriva trendului generat, de la nivel naţional, datorită problemelor cu care s-a confruntat, în primul rând prin liderii săi, generalul Oprea şi fostul primar Onţanu! Un partid cu probleme, un partid în derivă care, totuşi, la Călăraşi a reuşit să se organizeze şi să fie SINGURUL partid din judeţ care a câştigat o primărie! În afara PNL şi PSD!…
De altfel, imaginea Elenei Nicolache a fost una bine primită, voturile (câte au fost) datorându-i-se, în municipiu şi ei. La nivelul judeţului, efortul deputatului Aurel Niculae a dus UNPR-ul cu un primar, în oraşul Budeşti- unul din cei doar 26 de primari pe care i-a luat UNPR-ul, în toată România!

PSRO- MARIA DRAGOMIR NEAJUTATĂ DE GEOANĂ!
La rândul său, partidul reprezentat, la Călăraşi, de Maria Dragomir, nu a avut rezultatele aşteptate, asta pe de o parte datorită efectelor legii care au afectat, în bună măsură, partidul, dar şi datorită neimplicării lui Mircea Geoană- sau, mai bine spus, datorită imaginii destul de puţin frecventabilă, pentru el, de către alegători. Cert este că Maria Dragomir şi-a dovedit forţa oamenilor care i-au rămas alături, dar fără sprijin de la Centru, este foarte greu!…

PARTIDUL LUI BĂSESCU- CUM A ZIS… DRAGU!
Vă reamintim, la un moment dat, PMP-ul lui Băsescu a încercat să-l racoleze pe Nicolae Dragu, pentru a candida la funcţia de primar. Dragu a refuzat, pe un motiv pe care l-a şi făcut public: „La Călăraşi, Băsescu e hulit!”
Cert este că rezultatul PMP-ului, la Călăraşi a fost unul foarte slab, asta şi pentru că şi-a ales un candidat cu prea puţine şanse, un băiat tânăr, dar atât. Însă şi confuzia pe care a făcut-o liderul organizaţiei judeţene între partidul de unde venea, PP-DD (care avea în spate OTV-ul) şi partidul PMP care nu-l are în spate decât pe Traian Băsescu, fără prea multe repere, la Călăraşi!

ȘI TOTUȘI? DEMOCRAȚIA AȘA ARATĂ?!…
Într-adevăr, modelul american pare că a intrat, ca reţetă şi în România, ba chiar şi la Călăraşi! Cu două mari partide (PSD şi PNL) chiar dacă, aici, în Călăraşi avem de a face şi cu prezenţa unui partid surprinzător, PDS-ul lui Nicolae Dragu. În realitate, însă, reţeta este aceeaşi, iar ceea ce s-a întâmplat în aceste alegeri ne duce către doar două partide ceea ce în opinia multora, nu e cel mai bun exemplu de democraţie!… Atâta timp cât România nu e… America!