ALI TRANS – AUTOBUZE ULTRAMODERNE LA CĂLĂRAȘI!

Operatorul de transport local Alitrans a achiziționat recent patru autobuze noi, cu motorizare Mercedes diesel Euro 6. Vineri, 15 februarie, acestea au fost prezentate oficial mass-mediei locale și conducerii Primăriei Municipiului Călărași.
Fiecare autobuz oferă 27 locuri pe scaune și 68 în picioare și un scaun rabatabil pentru persoane cu handicap locomotor. Autobuzele sunt echipate cu rampă manuală pentru persoane cu handicap locomotor, cu spații destinate călătorilor cu acest tip de handicap, a câinelui de însoțire pentru persoane cu dizabilități de vedere, precum și cu un spațiu destinat transportului persoanelor însoțite de copii mici. Autobuzele sunt încălzite cu convectoare laterale și cu aeroterme, beneficiind și de aer condiționat. În fiecare autobuz sunt amplasate monitoare LCD pentru difuzare de materiale, stații de amplificare dotate cu microfon, camere video interioare și exterioare, porturi USB pentru încărcarea telefoanelor mobile, existând și posibilitatea conectării ulterioare la un dispozitiv Wi-Fi. Investiția operatorului de transport se ridică la 3,6 milioane lei.

„CĂLĂRĂȘENII VOR CĂLĂTORI, ÎN VIITORUL APROPIAT, ÎN CONDIȚII DE TRANSPORT PUBLIC LOCAL NET SUPERIOARE!”

”Felicit operatorul de transport local pentru această investiție. Așa cum am tot adus în atenția călărășenilor, cea mai importantă parte a portofoliului nostru de proiecte cu finanțare europeană pe Axa 4.1, destinată mobilității urbane, este menită să încurajeze folosirea transportului public de călători. Cu ajutorul fondurilor europene care ne stau la dispoziție, vom achiziționa patru autobuze hibrid, vom moderniza stațiile de călători, vom introduce un sistem de e-Ticketing, vom amenaja două terminale intermodale la Siderca și la ieșirea spre Modelu și, nu în ultimul rând, vom moderniza calea de rulare a traseului nr. 1, adică toată strada București.
Călărășenii vor călători, în viitorul apropiat, în condiții de transport public local net superioare!”, a declarat primarul Daniel Ștefan Drăgulin.

“AM ȚINUT CONT DE SIGURANȚA CĂLĂTORULUI”

„Am ținut cont de crearea unui mediu cât mai confortabil călătorilor prin optimizarea și eficientizarea sistemelor integrate de control al climei din habitaclul autobuzelor precum și a accesoriilor destinate satisfacerii nevoilor uzuale ale călătorului.
Mai mult, pe prim plan, am ținut cont de siguranța călătorului, autobuzele achiziționate dispunând de elemente de top din gamele lor privitoare la motorizare, suspensii, sisteme de frânare, precum și la sistemul de direcție. În acest sens, după prospectarea continuă a pieței de profil, am procedat la achiziționarea autobuzelor produse sub marca Guleryuz Cobra, ce întrunesc toate cerințele indicate anterior. Astfel, specificațiile tehnice sunt superioare, de la utilizarea unor motorizări cu normă de poluare Euro 6 produsă de Mercedes Benz, până la utilizarea unor subansamble de top din gama lor.” a declarat administratorul ALI TRANS, Costel Feldioreanu.