Alo, miliţia! AŢI PRINS HOŢII DOCTORULUI STOICULESCU?!… ASTA CA SĂ VĂ MAI PUTEM NUMI… POLIŢIE!…

„NU AU FOST EI ÎN STARE SĂ PRINDĂ CRIMINALII LU’ AIA MICĂ!…”

Nu trebuie să generalizăm, nu este corect, întotdeauna abordarea trebuie să fie una subiectivă în funcţie de tot ceea ce se petrece într-un sau într-altul, în condiţiile în care numărul agresiunilor, al furturilor, violenţelor a crescut uriaş! În egală măsură, însă, nu putem să trecem peste câteva lucruri care din nefericire, reprezintă constante ale aşa-zisei activităţi a unei părţi a instituţiilor de forţă din ţara asta! Care s-au specializat, în ultima vreme, în tot felul de alte chestii decât alea pe care ar trebui să le aibă drept prioritate de fiecare dată…Şi, mai spre finalul acestui material (INTRODUCTIV!) o să facem şi referire la câteva elemente concrete pe care noi le-am tot adus în actualitate, în ultima vreme, în legătură cu instituţiile de forţă chiar din Călăraşi! De data aceasta, avem de-a face cu un caz extrem de grav, descumpănitor!

O FAMILIE RESPECTABILĂ – ATAC VIOLENT!…

Despre familia doctorului Stoiculescu călărăşenii cunosc multe, de la numărul de copii puţin obişnuit pentru o familie de intelectuali, copii care au ajuns, fiecare în parte cu performanţe notabile în activităţile pe care şi le-au construit, până la renumele doctorului Stoiculescu „diagnosticianul etalon”! Cunoscându-se faptul că atunci când ţi-a dat Stoiculescu un diagnostic – ăla e! Oamenii şi-au construit o locuinţă pe strada Griviţa, o stradă principală, oameni gospodari! Din păcate, însă, tot de-a lungul timpurilor familiei Stoiculescu i s-au întâmplat multe! De la cele pe care le poţi considera fireşti pentru activitatea unui doctor, până la violenţe dar şi mai grav – jaf, în plin centrul municipiului Călăraşi!

CE S-A ÎNTÂMPLAT ÎN NOAPTEA ACEEA?!…
casa
Lucrurile sunt evidente, acu, dar şi semnele de întrebare devin la fel de multe: practic, doctorul a plecat la munte, acolo unde îl aştepta familia, copiii, lucru care se pare că l-au primit ca pont şi hoţii! Ceea ce nu aflaseră ei însă, era faptul că doamna Stoiculescu a rămas acasă să aibă grijă de mama sa! Asta se pare că nu au ştiut hoţii care, altfel, au venit la pont, mai pe la patru dimineaţa. Este momentul în care, în plină noapte, femeia se trezeşte cu nişte apariţii dubioase, înfiorătoare, cu cagule, cu toate alea! Numai descrierea mănuşilor te înfioară! Dându-şi seama că au fost observaţi, cel care stătea practic de gardă intervine şi ca doamna să nu ţipe o ameninţă cu moartea! După care urmează scene înfiorătoare profesoara Stoiculescu fiind un om foarte curajos care a intrat practic, la luptă cu hoţii! I-au băgat batistă în gură, au legat-o şi poate că dacă vroiau să o omoare chiar o omorau! Numai că ei sunt hoţi şi obiectivele lor sunt foarte clare: BANII!…BIJUTERIILE!… Iar aici lucrurile sunt din nou, complicate pentru că plecarea la munte nu a fost una oarecare ci o petrecere de familie, a fost scoasă din bancă şi cutia cu tezaur! Asta urmăreau în primul rând!

NIMENI NU A AUZIT NIMIC!

Este o altă ciudăţenie dar nu foarte mare dacă luăm în considerare faptul că hoţii, în general, se apără iar toţi vecinii din zonă sunt la puşcărie! Una din vecine s-a bucurat că al său este la puşcărie pentru că altfel – „ar fi dat vina pe ei!” De aici este treaba poliţiei!

ALO, MILIŢIA!…

Este formula pe care am lansat-o de mai multe ori în ultima vreme în condiţiile în care de-a lungul timpului s-au întâmplat o serie de lucruri incalificabile! De nu ar fi vorba decât despre crima odioasă a adolescenţilor de la Drajna, criminali care au fost prinşi târziu, foarte târziu, în condiţiile în care erau îndeplinite toate cele necesare pentru ca aceştia să fie identificaţi, aproape instantaneu! Nu a fost să fie nici atunci, nu a fost să fie nici în alte cazuri, nici de data aceasta din păcate! Noi credem că este o şansă a poliţiştilor de la Călăraşi, dar, în egală măsură în condiţiile în care ei au fugit cu maşina profesoarei şi s-au schimbat pe „DRUMUL HOŢILOR” este greu de crezut că ei mai sunt prin zonă cu tot cu bani şi cu bijuterii! Rapoarte internaţionale, urmăriri – vrăjeli! Sau poate ne contraziceţi?!… Chiar aşa, cu ce vă mai ocupaţi, dragi poliţişti?!… Sunt semnalele pe care le primim de la diverşi reprezentanţi ai instituţiilor administrative şi politice din zonă care se plâng, deşi fac parte din partide diferite – Cică prea v-aţi băgat codiţa, în ultima vreme, în tot felul de mişmaşuri politice! Cică prea sunteţi preocupaţi de alte alea decât alea care ar trebui să fiţi preocupaţi! Şi dacă vreţi să intrăm în amănunte vom intra, pentru că sunt multe, de la anularea bobotezei pe motiv efectiv aberant până la implicarea într-o serie de acţiuni mai mult sau mai puţin ciudate în care au fost implicaţi şi oameni politici, cu poliţia care ar fi făcut nişte jocuri! Oamenii politici ne-au rugat să intervenim în aceste cazuri pentru că, iată că de la organele care ar trebui să fie implicate n-ai să vezi mai nimic! Păi dacă toate acestea sunt adevărate, atunci este evident că respectivii MILIŢIŞTII POLIŢIENI nu mai au timp de urmărit hoţi şi bandiţi când ei trebuie să facă… jocuri politice! Vom reveni! Că avem cu ce!…

Departamentul Anchete