AMBASADORULUI REPUBLICII BELARUS ÎN ROMÂNIA, EXCELENŢA SA ANDREI M. GRINKEVICH, VIZITĂ ÎN MUNICIPIUL CĂLĂRAŞI!

Primarul municipiului Călăraşi, Daniel Ştefan Drăgulin, însoţit de administratorul public Valentin Deculescu, a participat în cursul zilei de vineri, 12 mai 2017, la Instituţia prefectului-judeţul Călăraşi, la o întâlnire cu ambasadorul Republicii Belarus în România, Excelenţa Sa Andrei M. Grinkevich. Excelenţa Sa a fost însoţit de reprezentantul legal al Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Belarus în România, Severian Cotic, fost coleg din cadrul Primăriei Municipiului Călăraşi.
Din partea autorităţilor judeţene călărăşene au participat la întâlnire prefectul George Iacob, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă şi preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Călăraşi, Marian Drăgan.
La finalul discuţiilor, Excelenţa Sa Andrei M. Grinkevich a declarat: ”Judeţul Călăraşi este unul dintre judeţele importante ale României, cunoscut de Republica Belarus. Colaborare între cele două entităţi se desfăşoară de câţiva ani şi sunt absolut sigur că resursele de dezvoltare ale colaborării nu au fost epuizate, ba din contră. Astăzi am pus bazele primilor paşi pentru o dezvoltare mai benefică în domeniul economic şi nu numai, inclusiv ca importuri şi exporturi, în înregistrarea de întreprinderi mixte, pentru a da posibilitatea Republicii Belarus de a promova produsele din zonă. De asemenea, judeţul Călăraşi este o zonă importantă pentru a promova produsele şi tehnica Republicii Belarus. Sunt mari posibilităţi de colaborare şi în alte domenii.”

ANR_0205 ANR_0208