Analize… Răspunsuri la întrebări… CINE POATE SALVA PSD CĂLĂRAŞI?!…

*După rezultatele mult prea slabe în raport cu acelea de la nivel naţional, PSD Călăraşi are probleme serioase! *Pe lângă problemele de sănătate ale liderului, dar şi nemulţumirile unora dintre membrii organizaţiei, a apărut şi problema unuia dintre oamenii cheie- Virgil Diaconu- care a anunţat retragerea din politică! *În aceste condiţii, pentru binele său, PSD Călăraşi trebuie să se reorganizeze, rapid! *Întrebarea este- CINE poate face asta?…

UN REZULTAT NEMERITAT, DAR… REAL!
Aceasta este concluzia unei analize obiective în legătură cu rezultatele PSD, în judeţul Călăraşi, după alegerile locale. S-a muncit mult, existau multe orizonturi pozitive şi chiar s-a sperat în reluarea puterii, la nivel judeţean, putere pierdută încă din anul 2004! Din păcate, au apărut o serie de probleme (de la cele de sănătate ale liderului organizaţiei), până la- nicio surpriză- „maşinăria de război electoral“ a PNL, condusă de Răducu Filipescu. Rezultatul fiind cel constatat- PNL şi PSD fiind cele două partide importante, la nivelul judeţului, însă la Călăraşi PNL-ul a câştigat!

RETRAGEREA LUI DIACONU- O MARE PROBLEMĂ!
Dincolo de cei care comentează, în fel şi chip, personalitatea lui VIRGIL DIACONU, un element este incontestabil: omul acesta a muncit foarte mult, a fost unul dintre motoarele organizării fiecărei filiale, în judeţ. La rândul său, dr.DAN CRISTODOR a fost liantul care a dat mari speranţe PSD, la Călăraşi. Din păcate, pe lângă problemele lui Cristodor, a apărut retragerea lui Diaconu- retragere din… politică! Şi atunci? Ce face PSD, la Călăraşi? ION SAMOILĂ a rămas, practic, singurul lider organizator. Şi asta nu este suficient, pentru bătălia care urmează. În care (trebuie ţinut cont de asta) la nivel naţional PSD-ul are mari şanse să obţină majoritatea, după parlamentare.

CINE POATE INTERVENI ÎN SALVAREA PSD, LA CĂLĂRAŞI?
Desigur, este foarte greu să găseşti nume, în condiţiile în care PSD Călăraşi nu mai are nici un parlamentar! Iar mulţi dintre cei care reprezentau imaginea PSD fie au plecat, fie s-au îndepărtat, fie s-au dus la alte partide, în fine- fiecare cu tot ceea ce l-a privit pe el. De aceea, fără a avea pretenţia că emitem reţete perfecte, într-o analiză serioasă îndrăznim să căutăm câteva soluţii de care PSD poate sau nu să ţină cont.
De exemplu- RĂZVAN MESEŞEANU! Şi-a dovedit, întotdeauna, buna-credinţă faţă de organizaţie, a criticat unele decizii care lui nu i s-au părut fireşti, a avut coloană vertebrală! La voturi, desigur, Meseşeanu nu a adus întotdeauna rezultatele aşteptate, dar, din punct de vedere organizatoric, a muncit mult. Poate fi o soluţie, alături de Ion Samoilă, alături de MARIAN SBÂRCEA, alături de toţi cei care au muncit, efectiv, pentru PSD. Pentru că soluţia nu este încă o frângere în bucăţi (au fost destule), ci instituirea unei unităţi de relaţie între cei prezenţi. Inclusiv MARIUS DULCE!
Cu siguranţă, este nevoie şi de o intervenţie de la nivelul conducerii partidului. Care, cu siguranţă, a constatat rezultatele de la Călăraşi şi care, din nou- cu siguranţă- caută soluţii! Şi aici, ne vin în minte alte nume: păi dacă tot s-a recurs la racolările care au dat peste cap negocierile de fuziune cu PNL, ale UNPR, de ce nu l-ar lua, de exemplu, pe deputatul AUREL NICULAE, de la UNPR şi l-ar aduce la PSD?! S-au întâmplat atâtea, UNPR-ul e pe ducă, iar Aurel Niculae are imensul avantaj de a fi realizat câteva lucruri excepţionale, în condiţiile în care s-a luptat inclusiv cu liderul liberal, Răducu Filipescu! Prezent la conferinţele PSD, pe vremea când UNPR era activ alături de partidul de guvernământ, Aurel Niculae s-a dovedit SINGURUL din conferinţele de presă care a atacat, vehement şi cu elemente concrete, politica liberală, din judeţ! Luând în calcul şi organizaţiile pe care le-a creat în judeţ, chiar şi consilierii pe care îi are, Aurel Niculae ar putea fi, la rândul său, un produs interesant pentru PSD.
Desigur, există şi alte soluţii… Noi nu ne-am apucat, acum, să le căutăm pe toate, noi ne gândim, chiar cu seriozitate, că pentru democraţie, PSD trebuie să existe ca un partid puternic şi la Călăraşi!
Vom trăi şi vom vedea ce se va întâmpla, în perioada imediat următoare…