Ancheta continuă – ȘI TOTUȘI, LA FĂUREI E CEVA!…

Ca de obicei cititorii noștri sunt primii care sunt alături de ceea ce publicăm și, de cele mai multe ori, ei vin cu informații, cu date, cu elemente suplimentare la ceea ce publicam. Desigur, asta pentru că acest ziar abordează problematici proprii, nu întotdeauna cele mai la îndemână, teme de interes, unele chiar grele pentru ceea ce se publică, în general, în România contemporană. Dar aceste reacții ne dau curaj, ne apropie de realitățile concrete și, mai ales, generează alte acțiuni de presă la fel da de interesante.
Este și cazul anchetei de Căminul de copii de la Făurei, acolo unde circulă atât de multe informații, iar variantele făcute publice sunt, la rândul lor, extrem de contradictorii. Titlul nostru făcea referire și la abuzurile sexuale despre care s-a vorbit, dar și la potențiale abuzuri politice, fie între politicieni diferiți, fie din partea unor politicieni împotriva unor angajați în instituție. Toate la fel de interesante și, bineînțeles, dacă se dovedesc reale, extrem de grave!…
Între timp am primit, deja, numeroase reacții din partea unor cititori, ale unor oameni care ne-au adus informații suplimentare ori au confirmat cele pe care le-am prezentat până acum. Cum, din informațiile noastre mai există o anchetă în curs de desfășurare, iar în alta au și ieșit probe la lumină, cu siguranță că părererile noastre prezentate în text că, totuși, la Făurei, acolo se întâmplă ceva, este ceva, s-ar putea să ne pună în postura de a scrie că „Iar am avut dreptate!”
Vom reveni! Că avem cu ce!…