APROPO DE… „PENSIILE NESIMŢITE”! MILITARII CARE ŞI-AU RISCAT VIAŢA TRĂGÂND DOAR CU… PRAŞTIA!…

10 octombrie 2017

militari prastieAcţiunea pensiilor speciale a scos din sărite mulţi români, majoritatea celor care îşi duc zilele, de la o chenzină la alta, cu gândul mai mult la… lichidare! Pentru că, cifrele pe care le-am primit, în ultima vreme, sunt de-a dreptul şocante: salariul mediu în România atinge cel mai înalt prag la… 3000 de lei! Iar majoritatea românilor trăiesc cu salarii (în mână) de sub 2000 de lei! Aceasta este realitatea!

TOPUL SALARIILOR PE JUDEŢE
La nivel teritorial, numai în Bucureşti, Cluj, Ilfov, Sibiu, Timiş şi Braşov câştigurile salariale nete depăşeau, în iunie 2017, media naţională de 2.380 de lei lunar, reiese din seriile de date publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS) într-un buletin judeţean consultat de Mediafax.
Potrivit INS, cel mai mare câştig salarial mediu net se regăseşte în municipiul Bucureşti (3.095 de lei lunar), Capitala fiind urmată de judeţele Cluj (2.675 de lei), Ilfov (2.607 lei), Sibiu (2.552 de lei), Timiş (2.533 de lei) şi Braşov (2.424 de lei).Imediat sub media naţională se situează judeţele Iaşi (2.318 lei), Galaţi (2.201 lei), Argeş şi Prahova (câte 2.173 de lei), respectiv Olt (2.160 de lei), Arad (2.147 de lei) şi Mehedinţi (2.138 de lei).
În iunie 2017, locuitorii din 19 judeţe au câştigat salarii medii de peste 2.000 de lei. Salarii cuprinse între 1.850 şi 2.000 de lei au fost câştigate în judeţele Călăraşi, Satu Mare, Hunedoara, Dâmboviţa, Buzău, Tulcea, Sălaj, Botoşani, Caraş-Severin, Giurgiu, Neamţ, Vrancea, Bihor, Vaslui, Vâlcea, Bistriţa-Năsăud şi Maramureş. Cele mai mici salarii se regăsesc, potrivit INS, în Teleorman (1.750 de lei), Harghita (1.787 de lei), Ialomiţa (1.813 lei), Covasna (1.824 de lei) şi Suceava (1.845 de lei).
Comparativ cu luna iunie a anului precedent (2016), câştigul salarial net a crescut ca medie naţională cu 14,5% şi în niciunul dintre judeţele ţării nu au fost consemnate scăderi, mai reiese din statisticile INS.

ÎN TIMPUL ACESTA, PENSIILE SPECIALE SUNT DE ZECE ORI MAI MARI DECÂT… SALARIUL MEDIU!
Aceasta este realitatea, asta au făcut cei din deja celebra (tot noi am lansat formula) junta (mai mult sau mai puţin militară) care a pus laba peste ţară! Cu acordul unor guvernanţi aflaţi la dispoziţia sistemului, băieţii şi-au făcut de cap şi şi-au instaurat propriile legi, propriile nivele de salarizare! Inadmisibile, în orice ţară normală!… Iată că, tupeul depăşeşte toate închipuirile şi ce auzim noi, ca explicaţie, de la (totuşi nu cei mai de acuzat) militarii: „Militarii şi-au riscat viaţa! Moarte pentru… moarte!” Aşa perora un lider al băieţilor care ne dădea nouă de înţeles ce importantă este armata, pentru România! O fi?… N-o fi?… Chiar şi pe timpul lui Ceauşescu erau destui care contestau rolul armatei, în condiţiile în care într-o situaţie reală, armata noastră nu era în stare să facă faţă niciunui bombeu tras de o putere mai mare! Totuşi, pe vremea aia, încă era o armată. Ce făceau cei din armată? Păi, în general, mai nimic, cu excepţia aşa-numitei… instrucţii! Pentru că, asta a fost istoria, din fericire- timp de 70 de ani, după ultimul război, n-a mai fost război! Şi nici situaţii în care să-şi fi riscat viaţa, respectivii, n-au existat! Cei care au făcut armata la termenul lor, îşi aduc aminte de majoritatea „lifiţerilor” care erau mai buni prieteni cu paharul şi cu lăutarul decât cu… „răzbelul”! Când şi-au riscat ei viaţa? Când au tras ei, măcar un glonţ, prin care îşi riscau viaţa, în celebra sintagmă „moarte pentru moarte”?! Vă spunem noi- NICIODATĂ! Ăştia n-au tras nici cu praştia, în condiţii în care şi-ar fi riscat viaţa! Şi atunci? Care este marele rol pe care l-au avut aceşti „dilibalişti”, pentru societate?! Că dacă ne gândim la rolul şi importanţa socială a muncii, medicul chirurg este de un milion de ori mai important decât un „lifiţer” care n-a făcut decât să bea (el şi colegii lui)! Mai mult decât atât, dacă analizăm cu atenţie, păi mult mai importanţi sunt… gunoierii! Nu luăm pe nimeni la mişto, închipuiţi-vă ce-ar însemna ca un oraş să rămână fără gunoieri, timp de o lună de zile! Dejecţiile să împută oraşul, iar şobolanii să circule pe străzi, ca pe autostradă maşinile de viteză! Atunci da, societatea chiar ar suferi şi s-ar vedea cât de importanţi sunt… gunoierii! Dar ei, „lifiţerii”?! De unde atâta importanţă pentru o muncă aflată, la ora actuală, în solda altor state care, până la urmă, ne hotărăsc soarta, inclusiv cea militară?!…
Chiar aşa- dumneavoastră ce părere aveţi?