ARTIŞTII AU SPUS „VERDE PENTRU ROMÂNIA“- LA CĂLĂRAŞI!

DIN NOU, O ACŢIUNE DE POVESTE!…
„VERDE PENTRU ROMÂNIA“- la Călăraşi- o acţiune, din nou, memorabilă. De data aceasta, organizatorii, în deplin acord cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, au decis ca totul să se desfăşoare în noul spaţiu al Colegiului Naţional „Barbu Ştirbei“! Primiţi cu deosebită afecţiune de elevi, de conducerea şcolii, artiştii au înverzit Colegiul „Barbu Ştirbei“ şi, cu siguranţă, cea mai populată zonă a Călăraşiului! Desigur, s-au întâmplat multe evenimente frumoase pe care le puteţi vedea în repoprtajul filmat postat la Televiziunea Călăraşi1- www.calarasi1.ro şi pe pagina de Facebook a „Jurnalului de Călăraşi“.

MARIUS GAVRILĂ- realizatorul proiectului: „AVEM APROAPE 4000 DE COPACI PLANTAŢI ÎN PESTE 30 DE ORAŞE!“
De patru ani de zile, împreună cu echipa „Mix Music“ şi cu artiştii care sunt liberi şi vin lângă noi când programăm aceste plantări de aceşti copăcei frumoşi pe care-i punem să crească mari-mari să ne dea oxigen, avem aproape 4000 de copaci plantaţi în peste 30 de oraşe. La Călăraşi suntem a doua oară- de obicei mergem în oraşele unde ţinem evenimente. Acum patru ani am văzut cum se transportă pomii, eram cu DJ Jungle şi ne-am propus să plantăm măcar un pom pe an. Am plantat mult mai mulţi pomi şi sunt mândru, iar astăzi, la Călăraşi, am plantat 50 de pomi. Alături de noi au fost 3 Sud Est (Laurenţiu Duţă, Mihai Budeanu şi Viorel Şipoş), Keo, Morris, Doru Todoruţ de la Deep Central, Alexandra Pavel, oameni de suflet. Le mulţumesc frumos!

DORU TODORUŢ (DEEP CENTRAL): „CONSIDER CĂ EXEMPLUL PERSONAL E CEL MAI MOTIVANT ŞI PUTERNIC PENTRU CEI CARE SUNT LA ÎNCEPUT DE DRUM ŞI ANUME LICEENII DE AICI.“
Verde în faţă, verde pentru România, e bine să vedem verde, pentru că dacă nu vedem verde ne lovim de roşu, ca la semafor. Practic, eu am fost de acord cu prezenţa mea în această campanie din cauza faptului că e foarte aglomerat Bucureştiul şi e „prea mult roşu“. Am zis- „hai să facem şi puţin verde, oriunde ar fi“. Am venit în Călăraşi cu mare drag. Consider că exemplul personal e cel mai motivant şi puternic pentru cei care sunt la început de drum şi anume liceenii de aici. Sperăm ca uşor-uşor să se implementeze această promovare a susţinerii şi îngrijirii naturii şi a respectării celor din jur.

LAURENŢIU DUŢĂ (3 SUD EST): „ESTE O INIŢIATIVĂ FRUMOASĂ!“
Este o iniţiativă frumoasă, este un prilej de a socializa cu prieteni, cu alţi artişti, cu oficialităţile oraşului, cu liceeni. E un prilej frumos să mai ieşim din casă, să mai punem şi un pic osul la treabă! Bine-, noi am venit mai mult simbolic, nu e mare lucru să faci o groapă de câţiva centrimetri. Am fi dat şi mai mult la cazma, nu ne deranjează! Când eram mic o ajutam pe mama mea la grădină, mai săpam şi eu cu ea…

MORRIS: „MI-AŞ DORI SĂ FIE CÂT MAI MULTE EVENIMENTE DE ACEST GEN ÎN TOATĂ ŢARA!“
Mulţumesc de invitaţie că sunt prezent aici, am fost prezent şi anul trecut la aceeaşi acţiune pentru natură şi înfrumuseţarea naturii. Eu, personal, mă şi gândesc să pun pe Facebook-ul meu, de Sărbători, să posteze sau să aleagă lumea dintre un brad natural şi un brad artificial. Eu o să optez pentru unul artificial, pentru că vreau să salvez natura pe cât posibil! Mi-aş dori să fie cât mai multe evenimente de acest gen în toată ţara! Ţara e poluată, datoria noastră de cetăţeni este să salvăm ţara asta. Colind peste tot, colind prin multe ţări, cum e ţara noastră atât de frumoasă şi curată sunt puţine locuri în lumea asta unde poţi găsi multe-multe lucruri care sunt la noi în ţară.

DJ JUNGLE: „DĂM UN EXEMPLU TUTUROR OAMENILOR.“
Este un proiect de câţiva ani, am început undeva, într-un turneu, într-o glumă şi chiar ne-am implicat mai mulţi artişti, pentru că dăm un exemplu tuturor oamenilor. Dacă am planta fiecare câte un copac am avea mai mult verde! Iniţiativa este foarte bună, ideea este foarte bună şi sperăm să o practice şi alţii.

KEO: „ÎI FELICIT PE CEI CARE AU AVUT ACEASTĂ INIŢIATIVĂ!“
Este un proiect superb, împreună ne-am implicat de mai mulţi ani de zile, e întotdeauna o plăcere să revenim la Călăraşi şi, mai ales, să şi plantăm, să facem ceva frumos. E o chestie care mă bucură foarte tare, că există acest proiect. Îi felicit pe cei care au avut această iniţiativă, este foarte frumoasă şi ar trebui să se facă peste tot în ţară aşa ceva.

GAZDELE, LA RÂNDUL LOR, ÎNCÂNTATE!
EUFROSINA AMZA- DIRECTORUL COLEGIULUI NAŢIONAL „BARBU ŞTIRBEI“: „VĂ MULŢUMIM CĂ NE-AŢI OFERIT ACEST MINUNAT PRILEJ!“

Mulţumim tuturor, organizatorilor, marilor artişti, a fost o acţiune care ne-a adus numai bucurie! Şi, vă mărturisesc, inclusiv dorinţa mea de a sparge betonul din curtea şcolii (am avut numeroase încercări nereuşite, până acum) ne-a condus către reuşita finală- am spart betonul şi am plantat copaci!…“

DANIEL ŞTEFAN DRĂGULIN, PRIMARUL MUNICIPIULUI CĂLĂRAŞI: „FELICIT INIŢIATORUL ACESTUI PROIECT! ESTE A DOUA OARĂ CÂND SE ÎNTÂMPLĂ ACEST LUCRU ÎN MUNICIPIUL CĂLĂRAŞI!“
În primul rând- vreau să felicit iniţiatorul acestui proiect. Nu este pentru prima dată, este a doua oară când se întâmplă acest lucru în municipiul Călăraşi. Mă bucur că este la un liceu de elită din urbea noastră. Aceşti pomi pe care i-am sădit împreună cu invitaţii o să arate, peste timp, că verdele uneşte, iubeşte, întreţine şi ne face să fim fericiţi şi bucuroşi.

RĂDUCU FILIPESCU, PREŞEDINTE PNL CĂLĂRAŞI: „ESTE O INIŢIATIVĂ ABSOLUT CORECTĂ ŞI N-AR TREBUI SĂ NE OPRIM AICI!“
Mi se pare mie sau este aşa, o tendinţă extraordinară a românilor de a pleca spre verdeaţă sau să-şi creeze spaţiu verde. Am fost acum câteva zile la Jegălia şi am plantat aproape 25 de hectare. Foarte bine organizat, peste 1.000 de oameni au fost acolo. Acolo eu am plantat cel puţin patru pomişori. Ăsta pe care-l vedeţi este al meu, l-am plantat singur-singurel. Chiar o să-l urmăresc, o să trec p-aici să-l văd. Să dea Dumnezeu să crească, să nu cumva să se usuce. Ar putea să fie un semn- dacă va creşte mare şi frumos, înseamnă că eu am viaţă lungă. Este o iniţiativă absolut corectă şi n-ar trebui să ne oprim aici. Ar trebui să facem perdele forestiere în Bărăgan, pentru că suntem în zonă de deşertificare. Acesta este un gest de plantare într-un liceu nou înfiinţat, un gest frumos şi e bine că au venit şi artiştii, e bine că au venit şi oamenii politici, e bine că sunt şi elevii, pentru că ei, practic, au posibilitatea să înveţe de la noi ce înseamnă să fii aproape de natură. Fiecare ar trebui să înveţe. Sunt convins că şi ei au plantat alţi pomi, pe cei pe care i-am găsit noi aici, dar este o iniţiativă frumoasă şi practic întoarcerea la natură a tuturor este ceea ce trebuie să facă omenirea, să ne întoarcem de acolo de unde am plecat, spre natură, mai puţine betoane, mai puţină sticlă şi mult, mult mai multă libertate şi aer curat.