Artistul Corneliu Ratcu a oferit – SURPRIZA LUI PATZAICHIN DE LA CĂLĂRAȘI!

ZIUA DUNĂRII – UN EVENIMENT, O PERSONALITATE…

A intrat în tradiția municipiului Călărași sărbătorirea acestei foarte importante ape europene, fluviul Dunărea, acela care, în partea de sud a județului parcurge granița cu Bulgaria, iar prin brațul Borcea ajunge să ude și pământurile municipiului Călărași. Celălalt municipiu al județului, Oltenița fiind amplasat chiar pe malul Dunării, motiv pentru care acolo exista un șantier naval extrem de atractiv care, astăzi, din păcate este doar o amintire!
Sărbătoarea de la Călărași are și un element de atracție în plus, prezența marelui sportiv al apelor, de nivel mondial, Ivan Patzaichin .Acesta se găsește în fiecare an, la Călărași, iar prezența lui a devenit înca o atracție a respectivul eveniment.
De data aceasta, însă, Patzaichin a avut parte, la rândul său, de o mare surpriză! Artistul Corneliu Ratcu l-a invitat pe Ivan Patzaichin chiar la muzeu! Această invitație a fost acceptată cu plăcere de marele sportiv care, cu siguranță, nu știa care este surpriza ce i se rezervă! Iar aici îl aștepta o adevărată surpriză – un tablou, tablou în care se regăsea exact imaginea lui Ivan Patzaichin! Desigur, surpriza a fost mare cu atât mai mult cu cat, omul venit din Deltă și care cunoaște atât de bine toate tainele Dunării a fost și emoționat, dar și impresionat de modul în care artistul Corneliu Ratcu a surprins imaginea apelor, cu elemente simbolice care nu pot fi percepute decât din interiorul domeniului!
Lucrarea face parte dintr-o serie de picturi pe care artistul din Călărași le-a realizat cu personaje emblematice ale istoriei sau contemporaneității în spațiul romanesc! Astfel încât toate aceste lucrări vor constitui, firesc, la un moment dat prilejul unei e adevărate desfătări spirituale care va răspunde așteptărilor iubitorilor de artă, dar și a celor care au iubit și iubesc România, prin istoria sa!…