ASTA ESTE CALEA! AGRICULTORII CĂLĂRĂŞENI- CU PRODUSE ROMÂNEŞTI!

Ministrul Agriculturii a fost încântat! * Direcţia Agricolă din Călăraşi a decis să-i sprijine! Pentru că merită!…

Revenim asupra vizitei ministrului Agriculturii, Petre Daea, în judeţul Călăraşi. Acolo unde, dincolo de inaugurarea staţiei de pompare de la Gălăţui, a fost realizată şi o expoziţie cu produse agricole româneşti. Din mărturisirile directorului Direcţiei Agricole Călăraşi, Ion Stan, am aflat că expoziţia nu a fost, iniţial, planificată, dar ea a fost pusă pe roate tocmai pentru că la Călăraşi există oameni care chiar produc! Iar activitatea lor merită încurajată pentru că reprezintă, cu siguranţă, una dintre căile evolutive ale economiei Călăraşiului şi, de ce nu, ale României. Tocmai de aceea am decis să revenim asupra firmelor care au participat la aceste standuri, pentru a le realiza o prezentare mai amplă, intenţionând să revenim asupra fiecărui producător, în parte. Pentru că, între atâtea ştiri negative, neîmpliniri şi necazuri, când vine vorba despre oameni care muncesc şi chiar vor să facă ceva în ţara asta, ei merită toată preţuirea comunităţii!

certificat producatorLISTA FIRMELOR PARTICIPANTE LA EXPOZIŢIA „PRODUCĂTORI CĂLĂRĂŞENI CU PRODUSE ROMÂNEŞTI”
Amariei Gheorghe- pepene verde din soiul „Sorento”
Robu Stelică- vinete din soiul „Aragon”
SC ARFIS SRL- vinete din soiul „Aragon”, pepene verde din soiurile „Mirsini” şi „Red Star”, ardei gras din soiul „Amy”, ardei gogoşar din soiul „Cornel”, ardei kapia din soiul „Ureche de elefant” şi tomate din soiurile „Kenron” şi „Kero”
Marcu Aurel- pepene verde din soiul „Sorento”
David Ion- pepene verde din soiul „Crimson”
Dinu Daniel- pepene verde din soiul „Selyn”
Eremia Nicolae- pepene galben din soiul „Raymond”
Carapidis Damian- pepene galben din soiul „Raymond”
Robu Stelică- ardei kapia din soiul „Kaptur”
Dicu Marian- tomate din soiul „Rila”
Necula Daniela- tomate din soiul „Zadurella”
Meşca Marian- tomate din soiul „Briliant”
Tonea Ionel- căpşuni din soiul „Albion”
SC CEREALEALFLOR SRL- morcov din soiul „Carvejo” de calibrele „100-150gr” şi „150-200gr” şi ceapă galbenă din soiul „PX07713119” de calibrul „40-60mm” şi soiul „Ciclop” de calibrul „50-70mm”