ATENȚIE MARE! SE SCHIMBĂ DENUMIRILE LA BENZINĂ ȘI MOTORINĂ! CE VEȚI CUMPĂRA ÎNCEPÂND CU 12 OCTOMBRIE

Șoferii trebuie să fie atenți în momentul în care alimentează. Peste câteva zile se va schimba denumirea carburanților. Așadar este foarte important să știți cele de mai jos.
Potrivit auto-bild.ro, mașinile pe benzină vor folosi carburanții notați cu litera ”E” și această literă va fi încadrată într-un cerc. E vine de la etanol. Litera va fi urmată de două cifre. Astfel, dacă veți găsi E5, într-un cerc deasupra pompei, înseamnă că veți cumpăra benzină de 95 sau de 98 care are maximum cinci procente etanol. Această schimbarea se aplică în toate țările Uniunii Europene, inclusiv în Turcia, coform auto-bild.ro. Se atrage atenția asupra cantității de etanol care poate avaria autoturismul. Mai mult, doar vehiculele compatibile cu E85 vor putea să alimenteze cu acest sortiment de benzină, care conține 85% etanol.
Motorina va fi notată cu litera ”B” ce va fi integrată într-un pătrat. B-ul vine de la procentul de bio-diesel din motorină. Vom avea motorină B7 pentru început, dar pe viitor va apărea și motorină B10, dar și sortimentul XTL. Acesta reprezintă motorina sintetică, o invenție realizată deja de mai multe companii.
Rombul va fi simbolul geometric pentru toți carburanții alternativi, notează Fuel Identifiers. H2 va fi prezent la pompele speciale de alimentare cu Hidrogen, în timp ce pompele de GPL vor fi singurele care nu își schimbă numele, dar vor avea cele trei litere într-un romb. Pompele de gaz natural lichefiat vor avea avea inscripția GNL într-un romb, iar cele cu gaz natural comprimat vor avea GNC în aceeași formă.