ATENŢIE, CĂLĂRĂŞENI! SALARIUL UNUI MEDIC- 200 DE MILIOANE DE LEI VECHI?! ÎN ROMÂNIA!…

Cum în alte spitale salariile pot fi atât de mari?!… Nu mai luăm în calcul toate celelalte legate de spitalul dat exemplu în presa naţională! *Doar atât mai avem de spus- trimiteţi managerii ăştia, de la Călăraşi, să vadă cum s-au descurcat alţii, în alte părţi!…

UN EXEMPLU ŞOCANT!
De fel, ar fi mai multe exemple, în condiţiile în care tot în această săptămână a avut loc o întâlnire între reprezentanţii medicilor din România, alături de cei din Ungaria. În urma acestor dialoguri ajungându-se la concluzia că din punctul de vedere al banilor încasaţi, lucrurile s-au schimbat radical, în ambele ţări! În România, însă, medicii sunt priviţi, în continuare, cu multă detaşare, în sensul că, „Oricum, ei iau… şpagă! Nici nu se uită la salariu!…”
Dacă mergeţi în orice spital din Occident, nimănui n-o să-i treacă prin cap, vreodată, să dea… şpagă, la doctor! Probabil că acolo ar chema chiar… poliţia! De ce toate acestea, în România? Pentru că aşa s-a inoculat acest adevărat sistem dezastruos care nu vrea să intre în stare de normalitate! Cu toate acestea, iată, aflăm din presa naţională, tot în România se poate şi… ALTFEL!

SORINA PINTEA, EXPERIMENT UNIC LA SPITALUL JUDEŢEAN BAIA MARE. MEDICI, SALARII DE 20.000 DE LEI LUNAR
Sorina Pintea face performanţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, acolo unde este manager.
Prezentă la Conferinţa Naţională de Farmacoeconomie şi Management Sanitar – Ediţia a IV-a, Sorina Pintea a explicat ce se întâmplă la instituţia pe care o conduce.
La Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş”, unii medici ajung şi la 20.000 lei salariu lunar. De ce? Pentru că sunt motivaţi.
Astfel, 50% din veniturile suplimentare, strânse din servicii, analize cu plată, internări ale oamenilor fără asigurare etc, le revin medicilor care efectuează operaţiunea.
Au crescut exponenţial atât veniturile spitalului, cât şi salariile. Unii dintre medici câştigă şi 20.000 de lei pe lună. Din acest motiv, o parte din cei care lucrau în spitalele private s-au întors la stat. Sorina Pintea a spus că din banii strânşi, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” a fost dotat cu aparatură de specialitate.
A patra ediţie a CNFMS are loc în perioada 12-15 octombrie 2017 la Hotel Piatra Mare din Poiana Braşov. Evenimentul este organizat sub egida ISPOR România, Camera Deputaţilor-Comisia pentru Sănătate, Societatea Română de Farmacoeconomie, UMF Tîrgu-Mureş-Centrul de Cercetare pentru Politici de Sănătate şi Management, Universitatea Sapientia.
Organizator ştiinţific este UMF Tîrgu-Mureş şi Asociaţia Suryam, managementul tehnic al evenimentului fiind asigurat de Health Events.
An de an, organizatorii CNFMS şi-au dorit să aducă în atenţia participanţilor teme şi specialişti care să ofere, din experienţa acumulată, soluţii pentru rezolvarea problemelor identificate.

Sursa: DCNews.ro

SOLUŢIA- ŞI LA CĂLĂRAŞI?
Să trimitem managerii la schimb de experienţă! Aceasta este concluzia, de bun simţ, pe care ne-au transmis-o mai mulţi cititori care, firesc, văzând că SE POATE, se întreabă, la fel de firesc- CUM SE POATE? Rezultatul? Să vedem dacă managerii din Călăraşi chiar vor fi interesaţi de exemplele din altă parte!… Sau îi trimite Consiliul Judeţean, în mod obligatoriu, acolo?!