AŢI AUZIT DE SIMINEL? OMUL CARE A CUMPĂRAT ROMÂNIA!

*Unii se nasc milionari, alții devin milionari iar alții fac milioane pentru altcineva*Așa stau lucrurile cu Cristian Siminel Andrei, Senior Vice President NCH Capital Inc. și șeful operațiunilor fondului de investiții american în România *Din 1994, Siminel face sute de milioane pentru doi vestici ce s au aventurat la începutul anilor ’90 să investească în piețele ex sovietice *Până la debutul crizei, administratorul român a obținut 500 de milioane de euro din vânzarea unei jumătăți din portofoliul de active imobiliare, acțiuni în companii listate și nelistate *A doua jumătate a portofoliului își caută cumpărător

ESTE ADMINISTRATOR PESTE MAI MULT DE 1.000 DE SPAȚII COMERCIALE ÎN ȚARĂ

În calitate de președinte al NCH în România, Andrei este administrator peste mai mult de 1.000 de spații comerciale în țară ce totalizează circa 200.000 de metri pătrați, fostele magazine Romarta și Metex Big. (Vezi alte active din portofoliu în caseta „NCH în 2013“.) Firmele prin care acestea sunt operate au realizat în 2011 venituri cumulate din chirii mai mari de 11 milioane de euro, potrivit Ministerului Finanțelor, iar anul trecut, conform declarațiilor lui Andrei, toate spațiile comerciale deținute au generat venituri de circa 20 de milioane de euro.

„UN NEGOCIATOR BUN ȘI DUR”

În rândul marilor actori din real estate, categorie din care şi el face parte, Siminel Andrei este văzut ca „un negociator bun și dur, unul dintre acei oameni de afaceri care dictează trendul în ceea ce privește prețurile chiriilor pe segmentul comercial la nivelul întregii țări“, îl caracterizează, sub rezerva anonimatului, un personaj important din aceeași industrie.

PORTOFOLIUL NCH CUMULEAZĂ CIRCA 200.000 MP DE SPAȚII COMERCIALE, ÎN 30 DE ORAȘE

Cele aproximativ 1.000 de magazine Romarta și Metex Big din portofoliul NCH cumulează circa 200.000 mp de spații comerciale, în 30 de orașe. În 2011, au generat profituri de peste 11 mil. euro, iar circa 90% dintre acestea sunt închiriate. Un activ important, unde compania pe care Siminel Andrei o conduce deține un pachet minoritar, este magazinul Cocor, din București.
Printre acestea, în România se numără și o serie de platforme industriale din București, vândute între anii 2007 și 2008, pentru dezvoltări imobiliare. Doar câteva exemple: pe platforma UMEB din zona Apaca este ridicat acum mall-ul AFI Palace Cotroceni și se construiește centrul de birouri AFI Park. Însă terenul Tricodava, vândut spaniolilor GranVia/ Pryconsa cu 42 de milioane de euro, este gol, proiectul rezidențial anunțat fiind stopat din cauza crizei.
Dar NCH nu înseamnă doar real estate, bursă și industrie (pe platforma industrială UMEB, Uzina de Mașini Electrice București produce în continua¬re). NCH este acționar și într o zonă conexă agriculturii, cea mai nouă direcție de dezvoltare mondială. Astfel, americanii controlează companiile de morărit și panificație Vel Pitar și Șapte Spice. Dar poate cel mai cunoscut activ din prezent este banca Libra Internet Bank.AFI-Park-AFI-Palace-Cotroceni

ADMINISTREAZĂ PARTICIPAŢII MAJORITARE ŞI MINORITARE LA PESTE 300 DE COMPANII ROMÂNEŞTI DIN DIVERSE SECTOARE DE ACTIVITATE

Andrei Siminel este directorul general al NCH Advisors, administratorul mai multor fonduri de investiţii, printre care Broadhurst şi Lindsell Enterprises.
Din aceasta poziţie, Siminel Andrei este unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de capital, fondul pe care îl conduce investind până în prezent 400 sute de milioane de euro pe piaţa românească (conform Ziarului Financiar – Cei mai mari jucători din economie, ediţia 2007).
Portofoliul de participaţii majoritare administrat de NCH Advisors în România acoperă domenii precum: industria alimentară (grupul Vel Pitar), real estate (reţelele United Capital, Winmarkt şi IMS Proprietăţi), bănci (Libra Bank), IT/internet (Netbridge, Active Soft), producţie şi servicii industriale (Electroaparataj, Anticorosiv, UMEB).
New Century Holdings se află pe piaţa românească din anul 1994, iar în prezent administrează participaţii majoritare şi minoritare la peste 300 de companii româneşti din diverse sectoare de activitate.