AU ÎNCEPUT LUCRĂRILE LA BAZINUL DE ÎNOT!

*Constructorul a indicat ca termen de finalizare luna decembrie a acestui an! *Până atunci, în paralel, Primăria Municipiului Călărași lucrează la racordarea utilităților, amenajarea unei parcări exterioare, dar și a unui teren multifuncțional de sport.

Consilierii locali au aprobat anul trecut Construirea unui bazin de înot didactic amplasat în Bulevardul Republicii nr.2, C adică în incinta Stadionului Municipal, în locul terenului de zgură. Municipiul Călăraşi a solicitat finanţare în cadrul subprogramului Bazine de înot şi se obligă să asigure finanţare din Bugetul Local a eventualelor costuri suplimentare generate de soluţii de fundare stabilite prin Studiul Geotehnic pentru obiectivul de investiţii – Construire bazin de înot didactic. Necesitatea realizării unui bazin de înot didactic în Municipiul Călăraşi rezidă în destinaţia acestuia – desfăşurarea activităţii de învăţare şi instruire a înotului în rândul elevilor dar şi al altor categorii de tineri.
Construirea bazinului de înot didactic are un impact pozitiv, determinant în vederea creării unui spaţiu-cadru pentru activităţi sportive şi de relaţionare între beneficiarii finali ai acestui proiect, cu scopul perpetuării unor manifestări sănătoase educaţional-sportive. Acest obiectiv asigură o dezvoltare durabilă a valorilor existente şi îmbunătăţirea calităţii vieţii permiţând locuitorilor Călăraşiului să se bucure în timp de o creştere a nivelului sănătăţii tineretului şi de o dezvoltare a activităţilor sportive la nivel local în acest domeniu, al înotului, existând posibilitatea dezvoltării în timp a unor performanţe în acest domeniu. Acest Bazin va oferi şcolilor şi tineretului din municipiu o dotare necesară pentru dezvoltarea sănătoasă şi armonioasă, prin practicarea înotului şi pentru a asigura condiţii optime pentru realizarea unor performante şcolare la acest nivel.