Bătălia pentru o demonstație națională – LOCUINȚELE ANL NU SUNT TOATE LA FEL!

Între un apartament într-un bloc și “cartierul de carton” e o distanță uriașă! Ele nu pot avea aceleași prețuri. Publicăm în deschiderea unei ample anchete pe această temă interpelarea senatoarei de Călărași, Roxana Pațurcă adresată vicepremierului Paul Stănescu.

Parlamentul României
INTERPELARE

Adresată domnului Paul Stănescu, Vicepremier
De către doamna senator PSD: Roxana-Natalia Paţurcă
Circumscripţia nr. 12, Călăraşi
Şedinţa Senatului României din data de: 04.06.2018

Obiectul interpelării: Revederea modalităţii de calcul al preţului de vânzare şi al chiriei locuinţelor ANL

Domnule Vicepremier
În ultimul timp, am purtat mai multe discuţii cu persoane direct interesate de preţul de vânzare şi de nivelul chiriei locuinţelor ANL.
Principala problemă ridicată de cetăţeni se referă la critica preţului unic la nivel naţional al acestor locuinţe şi al chiriei. Într-adevăr, la stabilirea acestui preţ nu se ţine cont de o serie de factori importanţi, aşa cum sunt calitatea şi costul materialelor din care sunt construite diferitele tipuri de astfel de locuinţe, de atractivitatea poziţiei ansamblului de locuinţe, de puterea de cumpărare din fiecare zonă rezidenţială şi altele. De exemplu, în judeţul Călăraşi vorbim de construcţii mai uşoare. Pentru mai multe amănunte privind această situaţie şi nemulţumire a oamenilor, ataşez la prezenta interpelare un Memoriu pe care l-am primit de la reprezentanţii cetățenilor care mi-au venit în audienţă.
In același timp, ca să le pot da un răspuns competent, am nevoie de o succintă informare oficială din partea ministerului pe care îl conduceţi, pe care o aştept în scris la Senatul României.

Senator PSD, Roxana Paţurcă

O amplă anchetă în “Jurnalul de Călărași” ediția de week-end.
20161121_094055