BOGDAN LEU- NOUL ŞEF DE LA „DUNĂREA CĂLĂRAŞI“

În cadrul conferinţei de presă desfăşurată imediat terminarea şedinţei de Consiliu Judeţean, preşedintele Vasile Iliuţă l-a prezentat pe cel care va prelua conducerea Clubului de fotbal „Dunărea Călăraşi“, dar şi motivele care au stat la baza acestei decizii:

VASILE ILIUŢĂ: „VINE VREMEA CÂND TREBUIE SĂ TRAGI LINIE ŞI SĂ FACI BILANŢUL!“
Vasile Iliuţă: Trebuie să fim mândri de rezultatele sportive ale călărăşenilor. Vine vremea când trebuie să tragi linie şi să faci bilanţul! Am făcut bilanţul în urmă cu două săptămâni, cei din conducerea clubului au zis că-şi depun mandatele, atunci a trebuit să întrunim Adunarea Generală şi să luăm o decizie- decizia a fost să acceptăm depunerea mandatelor de conducere. Domnul Costică Ştefan s-a retras din conducerea clubului şi atunci am fost nevoiţi să-i dăm o perioadă de interimat şi să numim astăzi noul preşedinte al clubului de fotbal Dunărea Călăraşi în persoana domnului Bogdan Leu. El e cunoscut ca fost director al grupelor de copii şi juniori ale clubului Dunărea, e cel care s-a angrenat să antreneze şi o echipă de juniori pentru judeţul Călăraşi sub sigla „Dunărea Călăraşi“, toate lucrurile astea au dus către cel care îşi doreşte să facă performanţă către Dunărea Călăraşi şi grupul de consilieri judeţeni împreună cu primarul municipiului Călăraşi au decis că e cel mai în măsură să conducă clubul de fotbal Dunărea Călăraşi. Cunoaşte clubul bine, obiective ambiţioase din discuţia pe care am avut-o cu domnia sa, în dorinţa să facem investiţii să menţinem echipa în Liga 2 şi să scăpăm de la retrogradare în sezonul următor. Îi urez mult succes! Îl aşteaptă o perioadă destul de grea. Noi, Consiliul Judeţean şi echipa Consiliului Judeţean îl va sprijini şi îl va ajuta pentru toate proiectele pe care le avea. Nu numai pentru echipa mare, şi echipele de juniori pentru că e foarte important în spatele echipei mari, sunt şapte sau opt echipe de juniori. Proiectul pe care îl va implementa în următoarele şapte zile va veni în faţa dumneavoastră în conferinţă de presă şi va prezenta proiectul Dunărea Călăraşi şi perspectivele de reuşită pentru fotbalul călărăşean. Aş vrea să mulţumesc celor care au condus sportul până astăzi, domnul Costică Ştefan şi echipei de vicepreşedinţi, Druncu şi cei care au dus sportul călărăşean în Liga 2 şi au făcut performanţe de care suntem mândrii, noi călărăşenii că s-au putut face.

BOGDAN LEU: „MĂ VOI AXA FOARTE MULT PE PROMOVAREA TINERILOR JUCĂTORI DIN PEPINIERA PROPRIE A CLUBULUI DUNĂREA CĂLĂRAŞI“
Bogdan Leu: „Bună ziua, am 39 de ani, sunt născut în judeţul Buzău, sunt administrator de firmă cu mai multe domenii de activitate. Ca şi activitate de fotbal am fost 7 ani arbitru de fotbal în colegiile Buzău şi Călăraşi după care am pornit spre a manageria un club de fotbal de juniori, numit întâi Portul, ulterior Progresul Călăraşi, ca şi rezultate la copii şi juniori, cu Progresul Călăraşi am câştigat numeroase turnee în ţară şi internaţionale, iar de un an jumătate, păstoresc grupele de copii şi juniori de la Dunărea Călăraşi. Când am venit în 2015 la Dunărea Călăraşi existau două grupe de copii şi juniori şi 35 de jucători legitimaţi. La ora actuală, grupele de copii şi juniori sunt în număr de şapte şi avem 145 de copii legitimaţi la Dunărea Călăraşi. Rezultatele anul acesta la copii şi juniori sunt extraordinare. Juniori A se află pe locul 3 în campionatul naţional, juniorii B se află pe locul întâi în campionatul naţional cu şanse mari de a câştiga campionatul naţional anul acesta. Juniorii C, D şi E sunt pe primul loc la nivel judeţean la grupe de copii şi juniori. Toate astea nu s-ar fi putut întâmpla fără sprijinul conducerii clubului Dunărea Călăraşi, într-adevăr am avut un sprijin foarte mare în domnul Costică ?tefan şi Relu Luncu care astăzi au decis să renunţe la conducerea clubului. Tot la nivel de copii şi juniori vă anunţ că avem doi jucători care sunt selecţionaţi în naţionala româniei şi au avut meciuri internaţionale anul acesta, jucând meciurile cu Muntenegru şi Anglia, jucători care au debutat la 15 ani şi în echipa de seniori a Dunării Călăraşi. proiectul la care mă înham astăzi îmi dau seama că este unul foarte greu şi sper din tot sufletul să reuşesc. Mă voi axa foarte mult pe promovarea tinerilor jucători din pepiniera proprie a clubului Dunărea Călăraşi. Avem jucători foarte talentaţi care în 3-4 ani pot face faţă fără probleme în echipa de liga a doua. Anul acesta a fost un an mai greu pentru Dunărea Călăraşi, se află pe locul 12 în liga a doua, cu şanse, sper eu, din ce în ce mai mari pentru salvarea de la retrogradare. Pentru anul următor vrem să redevenim echipa de anul trecut care s-a bătut pentru promovarea în liga 1.“