CA LA BILIARD- EXISTĂ UN RĂZBOI ŞI ÎNTRE CONSTANTIN TUDOR ŞI CONSILIUL JUDEŢEAN?!…

Schimbarea din funcţie a Inspectorului Şcolar General declanşează şi alte comentarii… *Ajungându-se până la… Consiliul Judeţean! *Condus, evident, de liberali! *Dar Tudor nu mai este membru PSD!

UNDE DAI? ŞI UNDE…
Într-adevăr, demne de multe comentarii toate cele care se leagă de schimbarea Inspectorului Şcolar General, prof. dr. Constantin Tudor. De la schimbul de replici deosebit de tăios dintre senatoarea Roxana Paţurcă şi încă Inspectorul Şcolar General, până la implicarea altor instituţii în această poveste. Instituţii care, cel puţin teoretic nu ar avea nici o legătură cu situaţiile respective. De exemplu, iată ce a reclamat Constantin Tudor în conferinţa de presă în care a anunţat că va contesta demiterea din partea Ministerului Educaţiei

tudorCONSTANTIN TUDOR: „AM FOST RECLAMAT LA MINISTER DE CONSILIUL JUDEŢEAN!”
„Inspectoratul Şcolar are un parteneriat extraordinar cu Consiliul Judeţean. Există un contract pe proiectul “Laptele şi Cornul”, Consiliul Judeţean organizează licitaţia, dar şcolile trimit necesarul Consiliului, nu Inspectoratul! Eu pot să vă spun că de această dată în ceea ce mă priveşte s-a cerut un ajutor Consiliului Judeţean ca să se găsească o găselniţă! Pentru a se mai găsi un motiv pentru a fi trei motive pentru demiterea mea! Noi am sprijinit de fiecare dată Consiliul Judeţean în relaţia cu Şcolile în ceea ce priveşte “Cornul şi Laptele”! Nu s-a dat doar o singură dată sprijin Consiliului Judeţean, acest lucru a fost valabil în fiecare an! Dar, nu este obligaţia noastră, dar noi i-am sprijinit de fiecare dată! Consiliul Judeţean nu avea nicio treabă să trimită acea hârtie la Minister! Dar a fost la comandă politică, acum! Nu s-a cerut niciodată la Minister aşa ceva, dar acum a fost trimisă exact pe 18 în ziua demiterii mele! Iliuţă spune, că nu a ştiut de acea hârtie transmisă la Minister!”

dragulinREACŢIA PRIMARULUI DRĂGULIN!
La o altă conferinţă de presă, de data aceasta a PNL, primarul Municipiului Călăraşi şi preşedintele PNL Călăraşi, Daniel Ştefan Drăgulin, a replicat la afirmaţiile lui Constantin Tudor:
„Eu nu am văzut acea hârtie pe care au scris-o cei de la Consiliul Judeţean, nu ştiu cine a scris-o, dacă au făcut-o, au făcut-o în cunoştinţă de cauză! Probabil că li s-a cerut o informare. Totul a fost premeditat! Au fost nişte discuţii acolo! Este o abordare politică chiar dacă este în interiorul aceluiaşi partid, PSD! Vom analiza şi noi această problemă şi vom vedea la iniţiativa cui a fost făcută acea hârtie! Îl vom întreba pe domnul Iliuţă în şedinţa de partid cum au stat lucrurile! Eu vă spun sincer, colaborarea pe care am avut-o cu domnul inspector Tudor, a fost una corectă! Nu s-a băgat politicul în activităţile desfăşurate de Inspectorat.”

PÂNĂ LA URMĂ, CARE-I ŞPILUL?!…
Este tipul de întrebare pe care ne-o adresează, de fiecare dată, unul dintre cei mai interesanţi în acest stil… filozofic. „Care-i şpilul? Ce se ascunde în spatele a toate aceste acţiuni?…” Comentariile sunt, desigur, foarte multe, bătălia politică îşi are rostul ei, cu siguranţă, numai că… în acest caz lucrurile sunt mult mai complicate decât par, cel puţin la prima vedere. Motiv pentru care vom reveni asupra întregului caz. Pentru că… Merită!