CARTEA LUI FLORIAN BICHIR RECOMANDATĂ PENTRU LICEELE DIN ROMÂNIA!

În contextul comemorării a 80 ani de la începerea celui de-Al Doilea Război Mondial, canalul „History” a trimis 25 de cărți despre istorie către 25 de licee din țară. Printre titlurile selecționate se regăsește și cartea-document „Romania inainte si dupa Maresalul Antonescu”, scrisă de cunoscutul jurnalist și istoric, Florian Bichir.
Neagu Djuvara, Ioan-Aurel Pop, Lucian Boia, John Higgs, sunt doar câțiva dintre autorii operelor istorice reprezentative, care au fost și selectate pentru ca elevii să poata aprofunda istoria recentă. „Proiectul desfășurat alături de Salvați Copiii și Libris.ro are loc în contextul comemorării a 80 ani de la începerea celui de-Al Doilea Război Mondial. Astfel elevii și profesorii a 25 de licee din țară vor avea ocazia de a aprofunda acest subiect atât de marcant din istoria recentă. Proiectul se desfășoară în perioada 7-11 octombrie.
Donația de carte va fi făcută spre bibliotecile unităților școlare și se axează în mare parte pe volume auxiliare studiului istoriei secolului XX, istoria contemporană a românilor, dar și titluri mai generice de cultură generală, care pot fi de folos elevilor din clasele a XI-a și a XII-a, și nu numai. Fiecare liceu va primi un set de volume reprezentative de opere istorice semnate printre alții de Neagu Djuvara, Ioan-Aurel Pop, Lucian Boia, John Higgs și mulți alții. Liceele care vor beneficia de cărți sunt din județele Alba, Caraș-Severin, Călărași, Dolj, Giurgiu, Hunedoara, Iași, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vrancea și capitala – București”, se arată în comunicat.
Proiectul este realizat în parteneriat cu Libris.ro și organizația „Salvați Copiii România”. Iată titlurile trimise celor 25 de școli: Asasinarea arhiducelui – Greg King, Sue Woolmans, Amintiri si povesti mai deocheate – Neagu Djuvara, Jurnalul Annei Frank, Razboi intre aliati – Simon Berthon Strania istorie a comunismului romanesc (si nefericitele ei consecinte) – Lucian Boia, Romania 1866-1947 – Keith Hitchins, O scurta istorie ilustrata a romanilor – Neagu Djuvara, Istoria ilustrata a romanilor pentru tineri – Ioan-Aurel Pop, Umbre peste Europa. Democratie si totalitarism in secolul XX – Mark Mazower Monstri. Cele mai malefice personalitati istorice, de la Nero la Osama bin Laden – Simon Sebag Montefiore, 1000 de intrebari si raspunsuri. Al doilea razboi mondial – Kieran Whitworth, O istorie alternativa a secolului XX – John Higgs, Istorie. Cultura generala pentru elevi – Anca Luminita, Cea mai mare zi din istorie – Nicholas Best, Mari batalii. Al doilea razboi mondial, Marile Religii – Philippe Gaudin, Fugarii. Evadari din inchisori si lagare in secolul XX – Ruxandra Cesereanu, Cei trei imparati – Miranda Carter, Romania, marile puteri si ordinea europeana 1918-2018 – Valentin Naumescu, Istoria ilustrata a fascismului, Romania inainte si dupa maresalul Antonescu – Florian Bichir, Berlin – Caderea 1945 – Antony Beevor, Supravietuitorii – Georgia Hunter, Romanii. Eseuri despre Unire – Ioan-Aurel Pop, Fauritorii pacii – Margaret MacMillan