CÂTEVA DIN POSIBILELE CONSECINȚE VIITOARE ALE CRIZEI COVID-19


Într-adevăr în ultima vreme asistăm la diverse scene care implică unele dintre cele mai impunătoare puteri ale lumii.
Atunci când există suspiciuni despre prevenirea unor virusuri cu asemenea amploare apare starea de panică insuflată cumva de nesiguranță.
Cu toții ne întrebăm care vor fi consecințele acestei crize mondiale?
Un repaos al economiei mondiale de câteva luni, va produce disfuncționalități masive, va duce la o inflație sigură la căderea unor burse … la afectarea gravă a producției, faliment …șomaj în proporții semnificative.
Criza Covid 19 poate fi depăsită folosind doar și doar producția internă, exact așa cum întreaga omenire a trecut prin perioada celor două războaie mondiale.
Trebuie să înțelegem și dacă reușim să înțelegem cu toții mai trebuie să se permită un astfel de lucru! Într-adevăr, deciziile trebuie luate la un alt nivel…dar noi putem veni cu ceva soluții de producere a substanțelor dezinfectante din producția internă (vezi firma Farmec)… toate atelierele de croitorie pot produce măști, halate și alte obiecte de protecție sanitară, pentru a veni în ajutorul medicilor care se luptă uneori cu toată ființa pentru rezolvarea cazurilor, consumând energie și putere rămânând însă din nefericire fără resurse materiale sanitare.
Dacă interesul este restrângerea drepturilor civile ca după atacurile din 11 septembrie 2001 atunci aceste măsuri propuse de noi sunt de – a dreptul inutile pentru factorii decizionali.
Pentru protecția cetățenilor țările vestice s-ar putea să restrângă circulația persoanelor impunându-se niște restricții serioase.
Dacă această criză va fi întreținută artificial urmările vor fi grave poate până la apariția vreunui vaccin care de obicei ca în toate filmele cu final fericit rezolvă mai toate problemele majore.