CAZUL- COPILUL CĂZUT ÎN… PUŢ! DAR DESPRE INCONŞTIENŢA PĂRINŢILOR, CHIAR NIMICA- NIMICA?!….

Multă emoţie, multă gălăgie, suspans- cât cuprinde, rating- la greu, în cazul copilului căzut în fântâna care, în realitate, era un puţ stil american- de-ăla cu tubulatura foarte îngustă! Nu am înţeles (nimeni nu a explicat) dacă era o fântână în construcţie, funcţională, abandonată- nici nu contează, până la urmă, dar când ai informaţiile trebuie să le dai până la capăt! Cert este că diametrul a fost suficient pentru ca un copilaş de nici 2 anişori să se ducă, de-a valma, 16 metri, până în apa fântânii! Cum s-a întâmplat miracolul de nu a murit copilaşul, în cădere, nu a suferit o lovitură fatală- asta numai Dumnezeu a potrivit-o, de acolo, de unde le-ar dirija pe toate!…
S-a vorbit mult despre jandarmii care s-au mobilizat, a apărut, ca de obicei, Raed Arafat (se putea, altfel?!), totul s-a lămurit cu lacrimi pe obraz, din nou- emoţii cât cuprinde şi… medicii care, abia apoi, au făcut tot necesarul pentru a readuce copilul la limitele existenţei normale.
Din păcate, însă, nici o clipă nu s-a vorbit despre ADEVĂRAŢII VINOVAŢI! Care erau, cu siguranţă- PĂRINŢII! Desigur, fatalităţile vor fi multe, copilaşii de doar câţiva anişori pot să facă toate năzbâtiile de pe lume, însă… cum să laşi la îndemână, în curtea unei gospodării, acolo unde ştii că mişună copilaşii respectivi, o fântână neacoperită?! Când spunem „neacoperită” ne referim la faptul că acolo, la gaură, trebuia pus, cu siguranţă ceva ce nu putea fi mişcat, sub nici o formă, de un copilaş! Cum să ai atâta inconştienţă şi să te gândeşti că se poate întâmpla o asemenea nenorocire, oricând, în condiţiile în care copilul zburdă, liber, prin curte?!… Din păcate, ţara este plină de asemenea părinţi (mama respectivă este tot… gravidă!), iar inconştienţa lor duce, de multe ori, nu la nenorociri din astea, vizibile, cât la drame mai mărunte, dar care afectează dezvoltarea copiilor până la urmă… Despre astea, însă, nimeni nu a suflat o vorbă! Protecţia copilului? Ce-i aia?… Într-o ţară în care nevasta lui Condrea a fost analizată şi s-a constat că este nebună (ca să i se ia copilul!), în timp ce zeci de mii de mămici, dacă ar fi luate la întrebări, ar fi deposedate de copii, imediat! Dar şi asta este altă poveste… bine că a scăpat copilul!