CE NE MAI FAC… PARLAMENTARII?

*O întrebare pe care mulți au pus-o, de-a lungul acestui an. *Fără a primi, cu siguranță, prea multe răspunsuri! *Motiv pentru care, acum, când se apropie un an de când au ajuns în Parlamentul României, facem noi evaluarea! *Iar dumneavoastră îi luați la întrebări!

CE FACE UN PARLAMENTAR?
Este întrebarea pe care și-o pun, cu siguranță, mulți oameni, cu atât mai mult cu cat, din nefericire, în ultima vreme s-a introdus această idee, de multe ori nedreaptă, conform căreia acolo, în parlament, nu s-ar face cine știe ce…
Mai mult decât atât, pentru mulți oameni obișnuiți parlamentarii sunt niște… Hoți! Și cam atât!… Motiv pentru care noi ne așezăm, foarte serios, pe această temă. Pentru ca dumneavoastră aveți dreptul să știți care sunt realitățile, așa cum arată ele, în acest moment, mai ales în privința parlamentarilor călărășeni. Așadar, ce face un parlamentar. Păi, în primul rând, are activități în comisia parlamentară din care face parte.
Și are trei mijloace, directe, prin care se afirmă activitatea din parlament:
*Inițiative legislative…
*Interpelări parlamentare…
*Declarații politice…
Aceste precizări sunt foarte importante și pentru cei neștiutori,dar și pentru cei de rea credință care transformandu-se în asa ziși comentatorul politici, dau cu parul atunci când văd prea multe inițiative, ori declarații sau interpelări! Păi asta este treaba parlamentarilor, dragilor! Mai mult decât atât, însă, parlamentarii trebuie să aibă și activitate în teritoriu, iar aceasta activitate se reflectă în întâlnirile cu oamenii, în audiențele pe care le acordă, în conferințele de presă pe care le organizează, în prezența la biroul parlamentar plus deplasările în teritoriu pentru că nu doar în campanie electorală trebuie să ajunga până acolo! Acestea sunt, cel puțin teoretic, atribuțiunile parlamentarilor.
Dumneavoastră ce știți că au făcut parlamentarii călărășeni până în acest moment, când se apropie un an de zile din mandatul lor?
Reamintim cine sunt parlamentarii.
Senatorii Roxana Pațurcă și Răducu George Filipescu. Și deputații Eugen Nicolicea, Cătălin Predoiu, Sorin Vrăjitoru și George Sefer. Teoretic ei sunt parlamentarii Călărașiului. Practic… De-aici începe analiza noastră, în serial!

Filipescu

poza-Sefer

predoiu

roxana

sefer

sorin-vrajitoru