CE SE VA ÎNTÂMPLA LA PSD CĂLĂRAȘI?…

*Zvonuri peste zvonuri! Și la mijloc, alte zvonuri!…

Aceasta ar fi formula care ar putea concretiza toate cele ce se petrec, în acest moment, în filiala Călărași a PSD, acolo unde lucrurile sunt extrem de agitate, chiar tensionate – similar, în mare măsură celor ce se întâmplă la nivel național! Iar dacă nu cu mult timp în urmă foloseam această formulă –“Nu-i pace sunt măslini! “– în cazul liberalilor călărășeni, iată că dihonia a intrat și în PSD, la Călărași!

PEDEPSIT PENTRU…TRĂDARE?!…

Elementul principal este legat de atitudinea președintelui organizației județene, Ciprian Pandea care s-a manifestat împotriva președintelui PSD, Liviu Dragnea, fiind apropiat de secretarul general al Partidului, Marian Neacșu! De care nu s-a despărțit nici astăzi liderul călărășean considerând că a avut parte de foarte mult ajutor pentru organizația din Călărași din partea secretarului general.
Din acel moment lucrurile au intrat într-o stare de tensiune, iar acum se spune, prin zvonurile de care aminteam că soarta lui Pandea ar fi fost, deja, stabilită iar capul lui va fi luat! La viitorul Cex!…
Firesc, am căutat să obținem punctele de vedere ale tuturor celor implicați pentru că așa a fost și este acest ziar – echidistant, echilibrat, corect cu informațiile sale, neparticipant în niciun fel la jocuri politice, fiind doar la dispoziția cititorilor săi!

CIPRIAN PANDEA ESTE FOARTE HOTĂRÂT:

“Nu m-am născut șef de organizație, nu mă lupt pentru acest post dacă nu mai sunt dorit! Dar rezultatele pe care le-am obținut nu le poate contesta nimeni”!…
Într-adevăr, așa cum a mai declarat pentru ziarul nostru, liderul organizației județene Călărași, Ciprian Pandea este ferm convins că a obținut rezultate bune cu organizația pe care o conduce, atât în timpul alegerilor locale, dar și la parlamentare, precum și la referendum!
Pe lângă toate acestea, Pandea beneficiază de sprijinul primarilor care au avut parte de un ajutor vizibil din partea Guvernului, mijlocitorul tuturor acestora fiind Ciprian Pandea! La fel cum a mai declarat, liderul organizației județene nu este un luptător pe viață și pe moarte pentru rămânerea pe postul de președinte al organizației județene, din contră lasă ca lucrurile să fie stabilite așa cum se dorește de la Centru, dar consideră că este păcat de toată munca pe care au depus-o oamenii din jurul său pentru ca toate să fie date la o parte într-o decizie lipsită de pragmatism!
Pandea mizează pe primari, mizează și pe organizație, așteptănd cu interes deciziile care vor urma în condițiile în care ședința de alegeri care a avut loc o consideră statutară, neputând fi anulat votul vizibil și clar de la acele alegeri!

IULIAN IACOMI – NOUL PREȘEDINTE?!…

Aceasta este varianta care a fost aruncată în discuțiile din ultima vreme și care își are susținătorii ei, inclusiv la nivelul conducerii partidului ! Din informațiile noastre primarul de la Lehliu Gară , fostul deputat Iulian Iacomi ar fi fost contactat de secretarul general adjunct al partidului, Codrin Ștefănescu, acesta susținându-l pe Iacomi pentru conducerea interimară a filialei județene!
Tot din informațiile noastre Iulian Iacomi s-a întâlnit și cu Liviu Dragnea, acesta susținându-l pentru o schimbare la Călărași! În condițiile în care consideră că atitudinea pe care Pandea a avut-o împotriva sa este de neacceptat pentru o eventuală colaborare în continuare!
Desigur, Iacomi are motivele sale de nemulțumire, inclusiv prin relațiile interpersonale pe care le-a avut cu președintele organizației județene, el admițând că ar intra în această competiție din cel puțin două motive:
•În primul rând readucerea în partid a celor care au fost îndepărtați, efectiv scoși din organizație și care pot fi folositori partidului!
•Pe de altă parte pentru că există un trend pozitiv al PSD la nivelul județului care trebuie să readucă PSD la conducerea Consiliului Județean, ceea ce nu s-a mai întâmplat, din nefericire pentru acest partid, de 16 ani în momentul în care vor avea loc alegerile locale!
Iacomi consideră că are alături și parlamentari și, la rândul său, are încredere în sprijinul unor primari care i-ar putea fi alături în această acțiune la nivelul organizației județene Călărași a PSD!…
Organizație care a avut niște alegeri pe care le contestă, atâta timp cât “nu a existat nici un reprezentant de la Centru prezent la aceeași ședință”!

VARIANTA LIVIU MUȘAT!

Există și această posibilitate, în cazul în care Ciprian Pandea va părăsi conducerea organizației ea să fie preluată de liderul ADR Sud-Muntenia, Liviu Mușat, un om cu foarte multă vechime în partid și cu experiență îndelungată!
Din informațiile noastre Mușat nu ar fi foarte preocupat de această posibilitate , pe de o parte pentru că a mai cochetat cu această poziție, iar pe de alta pentru că relațiile și sistemul de lucru, atitudinea reprezintă și a reprezentat un impediment în grupul PSD de la Călărași, dintotdeauna! Lucru pe care Liviu Mușat îl știe și probabil că ar fi un argument hotărâtor!

Alți observatori consideră că dacă nici de data aceasta nu intră în bătălia politică, Mușat poate să rămână doar o amintire și o variantă care nu va mai fi luată în calcul, în politica de la Călărași! Rămâne de urmărit ce se va întâmpla, în continuare…

PSD, LA CĂLĂRAȘI, ESTE, ÎN CONTINUARE, PE PRIMUL LOC! LA NIVELUL JUDEȚULUI!

Din sondajele pe care le-am realizat, în ultima vreme, inclusiv în mediul rural, există un nucleu foarte important de votanți ai PSD care se declară alături de acest partid, mai ales în actualele condiții! Mulți îi spun, în continuare PDSR pentru că ei de atunci i-au fost atașati acestui partid și sunt, în continuare, convinși că aceasta este opțiunea cea mai bună pentru ei!
Deci un trend pozitiv pentru PSD, există, un rol important avându-l și primari! Inclusiv primarii liberali care fuseseră apropiați de Pandea și căruia-i promiseseră că vor candida pentru acest partid! De altfel, se va pune o întrebare serioasă dacă Ciprian Pandea va fi schimbat – cum se vor mai prezenta primarii cu proiectele pe care le-au fotografiindu-se cu liderul PSD, lider care, la momentul alegerilor va fi doar o amintire?!…
Sunt elemente care generează alte comentarii, dar noi urmărim cu interes cum vor evolua lucrurile și le vom prezenta, ca de obicei, cu echilibru și corectitudine!…

Departamentul Anchete