CE VA FACE DAN MOTREANU?!

Toată lucrătura împotriva unuia dintre cei mai importanţi liberali- pe cale de a se fâsâi! *Sunt toate şansele ca Motreanu să redevină secretarul general al PNL! *Iar făcătura din justiţie să fie anulată!…

VĂ REAMINTIM, NOI AM SUSŢINUT CAUZA LUI MOTREANU, DE LA BUN ÎNCEPUT!
Atunci când toate vuvuzelele luaseră foc, atunci când mai toată lumea (în cunoştinţă de cauză sau nu) aflşa despre marile furtişaguri, nenorociri financiare pe care le-ar fi făcut deputatul de Călăraşi, Dan Motreanu, „Jurnalul de Călăraşi“ a publicat o pagină în care a demascat întreaga făcătură! Atunci- puţini puteau crede asta! Astăzi, când ies la lumină toate făcăturile posibile din lumea românească, în faţa unei NOI SECURITĂŢI abuzive, toată lumea poate consimţi că orice este posibil! Iată ce susţineam noi, imediat după declanşarea „Scandalului Motreanu“!

motreanu1

Mai mult decât atât, am susţinut- şi susţinem- că dacă la conducerea PNL ar fi fost Dan Motreanu, altele ar fi fost rezultatele alegerilor din 11 decembrie 2016! Asta am scris!

motreanu 2

IATĂ CĂ ACUM SE VORBEŞTE, DESCHIS, DESPRE REVENIREA LUI MOTREANU!
AR FI UN PRIM SEMN CĂ PNL SE TREZEŞTE! ŞI, ÎN SFÂRŞIT, NOUA SECURITATE ÎNCEPE SĂ-ŞI PIARDĂ DIN FORŢĂ! DESIGUR, PÂNĂ LA CAPĂT, MAI E MULT… PÂNĂ DEPARTE!…
Iată interviul publicat de „Cotidianul“, chiar la începutul acestei săptămâni:

PNL, ÎN CĂUTARE DE FORMULE- DAN MOTREANU: „CA SECRETAR GENERAL, ÎŢI IEI MAI MULTE ÎNJURĂTURI“
Una dintre cele mai proeminente figuri ale liberalilor lăsate în afara Parlamentului sub conducerea Alinei Gorghiu, deputatul Dan Motreanu, se întoarce pe cai mari în PNL. Fostul secretar general al partidului şi unul dintre cei mai serioşi penelişti pleacă din pole-position pentru a ocupa din nou postul-cheie în partid, lăsat liber de Marian Petrache. Deşi vrea să inducă ideea că e încă nehotărât, ca să câştige consensul total, Motreanu recunoşte că se bucură şi de sprijinul liberalilor care provin din fostul PDL. Ferm în privinţa rolului pe care Dacian Cioloş l-ar putea avea, pe viitor, în partid, Dan Motreanu înclină balanţa în favoarea unui preşedinte 100% liberal.

-Cotidianul: Domnule Motreanu, vă pregătiţi să reveniţi în prim-plan la PNL. Sunteţi girat cu încrederea că veţi reuşi să încheiaţi „în linişte“ procesul de fuziune dintre PNL şi PDL, ceea ce nu a fost şi nici nu e de ici, de colo într-un partid măcinat de luptele interne şi cu un scor, pe zi ce trece, mai prost în sondajele de opinie.
-Dan Motreanu: N-am luat nicio hotărâre. Am alte priorităţi. Luni (n.r.- azi) mă întâlnesc şi vorbesc cu toţi colegii mei din conducerea interimară a partidului. Am foarte puţin timp la dispoziţie. Trebuie să se reunească cu noi şi fostul PDL şi să accepte desemnarea mea.
-C: Ce alte priorităţi aveţi?
-D.M.: Mi-am făcut o firmă de consultanţă de care trebuie să mă ocup. Plus că şi familia mea va avea un cuvânt de spus în privinţa deciziei pe care o voi lua. Funcţia de secretar general, fie şi interimar, mănâncă foarte mult timp. Partidul este într-o situaţie destul de grea. Sunt foarte multe grupuri, grupuleţe şi sunt şi suspicioase că unii trag doar pentru unii, şi nu pentru binele partidului, iar alţii fac jocurile celorlalţi. Ca secretar general al partidului, îţi iei mai multe înjurături decât mulţumiri.
-C: Apropo de înjurături şi nemulţumiri, de ce PNL, în loc să-şi rezolve mai repede problemele interne, a amânat atât de mult desemnarea unei noi conduceri printr-un congres? De ce tocmai 17 iunie, o dată atât de îndepărtată?
-D.M.: Şi şase săptămâni, cât are nevoie o organizaţie să îşi organizeze alegerile, este un termen foarte strâns. Gândiţi-vă că unele judeţe au undeva la 60 de localităţi, în timp ce altele au şi 110. Apoi, mai este nevoie, conform statutului, să treacă încă 45 de zile până la declanşarea alegerilor şi prezentarea moţiunilor şi a echipelor. Toate conducerile PNL s-au săturat, de-a lungul timpului, să tot audă „nu mai faceţi voi învârteli la Bucureşti şi noi să suportăm urmările!“.
-C: Totuşi, această schemă de alegeri pe care o aveţi nu a dat rezultate bune nici în trecut şi asta s-a văzut cel mai bine când electoratul v-a taxat, din ce în ce mai dur, în ultimii ani şi la fiecare scrutin… În plus, PNL îşi joacă rolul de partid de opoziţie doar când îşi mai aduce aminte…
-D.M.: Ştiu, dar dacă am fi organizat acum acest congres, ar fi izbucnit un adevărat război civil în partid, pentru că mulţi preşedinţi de organizaţii sunt contestaţi pentru rezultatele slabe de la alegeri. Nu este o problemă că ne întindem pentru următoarele 4-5 luni cu alegerile. Toţi candidaţii pentru şefia partidului ar trebui să fie cât mai vizibili şi în interior şi în exterior. Trebuie să înţeleagă că trebuie să te baţi şi pentru partid, dar şi pentru ţară. Majoritatea lor sunt mai mult preocupaţi de problemele interne ale PNL, decât de cele ale tuturor românilor. Trebuie să schimbăm această abordare. Repet că dacă am fi început cu un congres prin care făceam alegerile de sus în jos, ar fi ieşit un scandal monstru…

DAN MOTREANU ŞI FOŞTII SĂI COLEGI DIN PARLAMENT
-C: Până în prezent, doar numele dumneavoastră a fost vehiculat. Mai aveţi şi alţi contracandidaţi pentru această poziţie în PNL?
-D.M.: Trebuie să fie şi cealaltă parte de acord în unanimitate. Este o decizie pe care trebuie să o luăm împreună, pentru că nu e deloc uşor să te înhami pentru organizarea şi pregătirea alegerilor interne, dar şi a referendumului. Dar am înţeles deja că sunt prima opţiune pentru funcţia de secretar general interimar.
-C: Aşadar, se înţelege că aveţi şi girul celor din fostul PDL.
-D.M.: Mi-au propus foarte mulţi colegi, inclusiv de la PDL, pentru că mă ştiu că sunt o persoană echilibrată. Ştiu că va fi greu pentru oricine să ocupe funcţia aceasta de secretar general, pentru că situaţia va impune să împaci pe toată lumea. Nu spun că mie îmi va fi greu în mod deosebit, pentru că am experienţa necesară şi ştiu să capacitez oamenii să muncească şi să şi obţină rezultate mai bune ca până acum.
-C: Când anume a venit prima propunere şi de la ce aripă a PNL?
-D.M.:: Cam de acum două săptămâni, de când a început Marian Petrache să spună că se retrage din toate funcţiile din partid. Ambele!
-C: Deşi întrebarea este prematură, pe cine vedeţi drept viitor şef al PNL?
-D.M.: Bineînţeles că pe cineva din vechiul PNL! Este prima mea opţiune pentru mandatul viitor de preşedinte, pentru următorii doi sau patru ani. Avem nevoie de cel mai bun om. Şi dacă noul preşedintele ar veni din fostul PDL, eu nu am nicio problemă!
-C: Se zvoneşte în PNL că preşedintele Klaus Iohannis vă va lăsa să vă luptaţi între dumneavoastră, apoi, pe ultima sută de metri, va indica pe cine anume vrea ca preşedinte. De asemenea, tot din rândurile liberalilor se aude că fostul premier tehnocrat Dacian Cioloş vrea să intre în partid şi că va candida chiar pentru funcţia supremă.
-D.M.: Vom vedea. Dacă domnul Cioloş vrea să vină în partid, e binevenit. PNL e un partid deschis. Însă asta nu înseamnă că poate să acceadă, acum, la funcţia de preşedinte al partidului. Prin analogie cu şeful statului, Klaus Iohannis, sau cu domnul Theodor Stolojan, nici aceştia nu au ajuns şefi ai liberalilor imediat cum au intrat în PNL!

TRIMIS ÎN JUDECATĂ PENTRU SPĂLARE DE BANI
Dan Motreanu a fost trimis în judecată de DNA în septembrie 2015, alături de deputatul George Scutaru, pentru spălare de bani, ambii fiind acuzaţi că au primit 250.000 de euro, respectiv 170.000 de euro, pentru finanţarea campaniei electorale din 2008. Cândva mâna dreaptă a lui Bogdan Olteanu, şi în Parlament, şi în PNL, Dan Motreanu pare să fie şi unul dintre martorii-cheie în dosarul fostului viceguvernator al BNR. Numele lui apărea în interceptările telefonice, iar unul dintre martorii care l-au denunţat pe Olteanu că ar fi primit două milioane de euro şpagă de la S.O.Vântu susţine că Motreanu ar fi asistat la plata banilor. Motreanu spune însă că nu îşi aduce aminte să fi văzut pe cineva aducându-i bani lui Olteanu chiar în sediul PNL.
Cotidianul.ro