CINE ESTE VINOVAT DE SURPRIZELE DE LA CONSILIUL LOCAL CĂLĂRAŞI?!

S-A COMPORTAT DULCE, AIUREA, CU DRAGU?!…
Este una dintre variantele pe care le reproşează membri ai partidului lui Nicolae Dragu. Şi care s-au simţit lezaţi de atitudinea vădit superioară a lui Marius Dulce, înainte de a fi ales viceprimar! Dragu ar fi plecat supărat de la sediul PSD, reproşându-le inclusiv excluderea lui Liviu Vârtejanu! Iar pe scările Primăriei i-ar fi propus altcuiva să devină viceprimar, acesta a refuzat pentru că era prea târziu(?!), după care (totuşi) PDS-ul a votat pentru Dulce! Dar ar fi votat şi pentru Dragoş Coman!
Desigur, este o variantă. Pentru că mai sunt şi altele….

TRĂDARE?!…
Încă dinaintea şedinţei de Consiliu Local au apărut zvonuri cum că unii pesedişti (trei sau patru) ar fi fost convinşi să voteze… PNL-ul! Acest lucru nu a fost lămurit, până la capăt, dar apare o întrebare: dacă în cazul lui Dulce au votat toţi cei 8 pesedişti şi cei trei consilieri din partidul lui Dragu, ajungându-se la 11 voturi, de unde au apărut 15 voturi pentru fiecare dintre cei doi viceprimari ai PNL?!

POANTA ŞEDINŢEI
FILIPESCU CĂTRE DULCE: (la intrarea în şedinţa de constituire a Consiliului Local)
-Mariuse, ai început, mă, să-ţi cauţi loc de muncă? De mâine ai nevoie de serviciu!…

EROARE? SAU… CE?!…
Paşii prin care PNL Călăraşi a reuşit să-şi impună ca viceprimari ai municipiului Călăraşi pe Dragoş Coman şi Viorel Ivanciu au fost următorii:
1.RENUNŢAREA LA POSTUL DE VICEPRIMAR DE CĂTRE NICOLAE DRAGU!
Prima propunere pentru viceprimari a venit din partea consilierului Mircea Buzea. Care l-a propus pe Nicolae Dragu pentru funcţia de viceprimar. Spre stupefacţia multora dintre cei prezenţi în sală (inclusiv a consilierilor PSD)- Dragu s-a recuzat! Spunând că nu vrea această funcţie, aşa cum s-a vehiculat până în acel moment!
2.PRIMA PROPUNERE A FOST PENTRU CONSILIERUL PNL, DRAGOŞ COMAN
3.MARIUS DULCE A FOST PROPUS PENTRU FUNCŢIA DE VICEPRIMAR DE UN CONSILIER PSD
4.PENTRU FUNCŢIA DE VICEPRIMAR A FOST PROPUS ŞI… VIOREL IVANCIU!

Propunerea lui Viorel Ivanciu a fost o surpriză, pentru unii dintre cei prezenţi.
Este unul dintre momentele cheie ale alegerii viceprimarilor, pentru că, în lipsa altor propuneri- S-A TRECUT LA VOT! CU TREI NUME PE LISTĂ, DINTRE CARE- 1 (UNUL) DE LA PSD! ŞI… 2 (DOUĂ!) DE LA PNL!

CÂND MATEMATICA ÎNVINGE
Modalitatea de votare a fost de tăiere a unuia dintre cele trei nume şi rămânerea numelor celorlalţi doi pe care consilierii doreau ca aceştia să devină viceprimari.
1.Consilierii PNL au votat propunerile consilierilor lor (Ivanciu şi Coman), aceştia au primit fiecare câte 10 voturi din partea colegilor lor de partid.
2.Consilierii PSD l-au votat pe Dulce! Dându-i 8 voturi! Dar, acceptând modalitatea de alegere prin tăierea unui nume de pe buletinul de vot, AU VOTAT ŞI UNA DINTRE PROPUNERILE PNL! ADICĂ… MARIUS DULCE L-A VOTAT PE UNUL DINTRE CONTRACANDIDAŢII SĂI!
3.Cei trei consilieri din partidul lui Dragu i-au dat 3 voturi lui Dulce! Dar în acelaşi timp au votat şi… un nume de la PNL!
Deci- au fost 11 voturi pentru Marius Dulce- maximum posibil, în această variantă (8 de la PSD şi 3 de la PDS). Ceilalţi doi- Viorel Ivanciu şi Dragoş Coman- au acumulat fiecare câte 10 voturi de la colegii lor din PNL şi… voturi de la consilierii PSD şi PDS! Şi… l-au învins pe Dulce!

PSD N-A AVUT ŞI „PLANUL B“!
Experienţa politică şi calculele liberalilor s-a văzut şi de această dată. Consilierii locali PSD au fost prinşi în ofsaid de refuzul lui Dragu şi n-au reacţionat- dacă ar mai fi propus încă un nume din tabăra lor, voturile lor s-ar fi dus către pesedişti, iar voturile consilierilor PDS ar fi înclinat balanţa (aşa cum am mai spus-o, încă dinaintea campaniei!) şi s-ar fi văzut dacă şi s-ar fi văzut dacă „Pactul de la mânăstirea Libertatea“ ar fi fost unul trainic.
Acceptarea votului cu o propunere PSD şi două de la PNL pe buletinul de vot a fost o mişcare PUR MATEMATICĂ!
Era IMPOSIBIL (teoretic- se poate, dar şansele sunt… la fel ca la LOTO!) ca cei 8 consilieri PSD şi cei 3 consilieri PDS să taie ACELAŞI NUME DE CONSILIER PNL. Asta numai dacă se discuta această variantă dinainte, astfel încât unul dintre cei doi penelişti să primească 21 de voturi (adică să obţină UNANIMITATE!) iar celălalt să primească doar cele 10 voturi ale PNL şi astfel să obţină cu 1 vot mai puţin decât Marius Dulce. Şi să-i sigure acestuia mult-doritul post de viceprimar.

PSD VA CONTESTA ÎN INSTANŢĂ PENTRU… VICIU DE PROCEDURĂ!
Contactat de „Jurnalul de Călăraşi“, liderul PSD Călăraşi, Ion Samoilă ne-a prezentat punctul său de vedere care este unul ce poate aduce alte acţiuni, în viitorul apropiat: -După părerea mea, s-a încălcat legea! Nu scrie nicăieri că se procedează aşa cum s-a procedat, iar rezultatul a fost viciat! În mod normal, Marius Dulce a luat 11 voturi din 21 şi, deci, avea întrunit majoritatea necesară! Nu scrie nicăieri ca, în cazul în care sunt mai mulţi candidaţi, să se procedeze cum s-a procedat, trebuiau să se adune voturile pentru fiecare şi se ajungea la situaţia în care cei doi care obţineau majoritatea ajungeau viceprimari! Ceva nu a fost în regulă şi vom contesta în instanţă!…