Colonia România – ÎNJOSITOR! SALARII ȘI PREȚURI ÎN COLONIA ROMÂNIA! AȘA SE ÎNTÂMPLĂ ÎN… COLONIE!…

Este evident că tot ceea ce se întâmplă în ultima vreme corespunde acestui statut pe care nu credeam, vreodată, să-l trăim în țara noastră! Vorba economistului Ilie Șerbănescu – “stăpânii sunt străini, ei dictează, își urmăresc doar interesele lor”!
Că lucrurile chiar așa stau o dovedesc toate cele pe care le prezentăm acum și aici! Realități dramatice, din păcate, realități pe care le vom recunoaște în fiecare element din ceea ce se întâmplă în ceea ce, vorba poetului Adrian Păunescu – “era cât pe aci să avem o țară”!…

COLONIA… ROMÂNIA! ÎNTRE PREȚURI… JAF PE BIATA ROMÂNIE! ȘI PE BIET ROMÂN, SĂRACUL! ADAOSURI DE… 300 LA SUTĂ!

Priviți această reclamă la pantofi! O pereche de pantofi al căror preț era de 9 milioane lei vechi fără un leu, acum se vinde cu 200 și ceva de lei! Ce să înțelegem de aici?Că adausurile, în România sunt și de 300 la sută! Iar proștii plătesc?!

COLONIA… ROMÂNIA! ÎNTRE PREȚURI… O DOVADĂ! DESPRE JAFUL DIN ȚARA ASTA! LA BUZUNARELE ROMÂNILOR!

•Cum să reduci cu peste 50% prețul unui produs?!…•Cât adaos comercial ai avut?!… •Își permitea un comerciant în Germania, Italia sau Statele Unite să bage 300 % adaos comercial?!…• Și să nu-l ia nimeni la întrebări?!… •Și nu fredonați poezia aia cu “economia de piață”, pentru că nu ține, aici este vorba despre monopolul comercial împotriva unei economii naționale! •Și unui popor jefuit! •Cine își bate joc de banii românilor!

COLONIA… ROMÂNIA! TAXE ȘI IMPOZITE – NU CA LA ROMÂNI!…

Firmele străine cică pleacă din România dacă vor fi obligate să plătească impozit pe cifra de afaceri! Păi, firmele românești fac asta de aproape 20 de ani!

CEVA NU-I ÎN REGULĂ ÎN ȚARA ASTA!…

Este concluzia oricărui om de bun simț atunci când vede tot ceea ce se întâmplă, iar toate cele care se întâmplă te pun pe gânduri, la modul extrem de serios! Iată reacția multinaționalelor în momentul în care li s-a arătat motanul, mai precis un pisoi amărît, prin care sunt puși să plătească și ei ceva, în țara din care câștigă atât de mult!…
Păi cică nu se poate așa ceva, este o jignire, este un atac la adresa firmelor respective! Cei care vehiculează aceste informații, vin tot felul de propagandiști, idioți plătiți sau nu, unii puțind a patriotism behăit din gură, în realitate fiind niște slugoi și atât pentru banii din afară! Iată amenințările!

FIRMELE STRĂINE SE GÂNDESC SĂ-ȘI MUTE PRODUCȚIA, NEMULȚUMITE DE MAJORĂRILE SALARIALE

Firmele străine se gândesc să-și mute producția, nemulțumite de majorările salariale, realizate peste noapte, în dezacord cu măsurile anunțate la început de an. Acestea atrag atenția că modificările salariului minim în forma anunțată de guvern poate afecta întreaga economie a țării, prin creșterea costurilor cu forța de muncă, reflectată într-un final în majorarea prețurilor. Cele mai afectate vor fi firmele mici și mijlocii.

SALARIU MINIM S-A DUBLAT ÎN ULTIMII PATRU ANI!

Tehnologie

Comunitatea germană de business din România anunță că pe termen scurt și mediu unele companii – mai ales cele din industria prelucrătoare – ar putea să-și reducă anumite activități sau pe viitor vor renunța complet la ele.
„În ultimii 4 ani salariu minim s-a dublat, fără însă ca productivitatea să poată ține pasul cu aceste creșteri. Pentru a se asigura că creșterea salariilor este legată și de creșterea productivității, este deosebit de important pentru companiile germane din România ca Guvernul României să investească masiv și urgent în educația profesională și universitară, dar și în proiecte de infrastructură. În afară de asta mai este absolut necesar ca Guvernul să creeze pentru mediul economic condiții-cadru stabile și sustenabile din punct de vedere economic. Există pericolul ca, prin creșterea salariilor, odată cu creșterea importurilor, deficitul de cont curent să continue să crească, ceea ce ar duce la creșterea inflației respectiv la deprecierea leului.”, au transmis reprezentanții investitorilor germani. Și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România (CCIFER) atrage atenția că modificările salariului minim în forma anunțată de guvern pot afecta întreaga economie a țării, prin creșterea costurilor cu forța de muncă, reflectată într-un final în majorarea prețurilor. Francezii obiectează și asupra măsurii de stabilire a salariului minim în funcție de vechimea în muncă. „CCIFER consideră că stimulentele financiare acordate salariaților pentru vechimea în muncă trebuie să rămână reglementate prin sporul de vechime și acordate în baza negocierii dintre partenerii sociali, în funcție de realitățile economice și de piața din fiecare industrie și unitate comercială. Estimăm că o asemenea măsură va afecta în mod nerezonabil și nejustificat posibilitatea de a găsi un loc de muncă corespunător pregătirii și competențelor pentru unele persoane ce au o vechime mai mare de 15 ani, care constituie cea mai mare bază de forță de muncă din România”.
Guvernul a adoptat vineri o ordonanţă de urgenţă prin care se majorează salariul minim brut de la 1 decembrie 2018 de la 1.900 de lei la 2.080 de lei. Măsura era anunţată iniţial pentru 1 ianuarie 2019.

SUNT AVERTISMENTELE MULTINAŢIONALELOR VORBE GOALE? ANALIZĂ BLOOMBERG: DE CE CREŞTEREA SALARIILOR DIN EUROPA DE EST NU UCIDE JOB-URILE ŞI NU ALUNGĂ INVESTITORII? DE LA PRAGA LA BUCUREŞTI CREŞTE COSTUL FORŢEI DE MUNCĂ, DAR REGIUNEA RĂMÂNE ÎN CONTINUARE O MINĂ DE AUR PENTRU MULTINAŢIONALE

Creşterea accelerată a salariilor din Europa de Est, de la Praga la Bucureşti, ar putea să nu reprezinte o ameninţare la forţa de muncă ieftină din regiune, şi să nu ducă la moartea modelului pe care s-au bazat investiţiile străine, scrie Bloomberg.
Principalul motiv pentru optimismul analistilor este productivitatea. Deşi creşterea salariilor în general şterge din profituri şi din eficienţă, în fostele ţări comuniste s-a văzut un fenomen diferit şi o creştere a productivităţii. Costul mediu al muncii în cele 10 state membre ale UE din Europa de Est era aproximativ la sfert faţă de Germania la sfârşitul lui 2016. Productivitatea, pe de altă parte, era la două treimi din cea mai mare economie europeană, potrivit calculelor Bloomberg, pe baza datelor Eurostat.
”Este o rezervă de productivitate în Europa de Est care justifică o creştere a salariilor”, a declarat Bela Galgoczy, economist din Bruxelles pentru Institutul European de Comerţ. Acest fenomen ar putea explica de ce investitorii se agită mai puţin legat de creşterea salariilor, şi mai mult despre motivele din spatele acestor creşteri: scăderea forţei de muncă, în condiţiile în care lefele mult mai bune din Europa de Vest tentează muncitorii să plece din ţările natale.
În Ungaria, un raport din aprilie arată faptul că trei sferturi din investitorii germani erau nemulţumiţi de disponibilitatea forţei de muncă calificată. În ciuda creşterii de 15% a salariului minim din Ungaria, numai un sfert din cei 230 de executivi intervievaţi de Bloomberg au spus că asta s-a reflectat şi în costul muncii.
În timp ce creşterea salariului ar putea fi o provocare pentru modelul de forţă de muncă ieftină al Europei de Est, investitorii străini încă văd suficientă valoare pentru banii daţi. JPMorgan Chase va angaja câteva ”mii de oameni” în Polonia, pentru slujbe „bine plătite”, precum risk management, a anunţat un ministru polonez.

PĂI, OAMENI BUNI, FIRMELE ROMÂNEȘTI FAC ASTA DE ANI DE ZILE!

Aceasta este realitatea și o știu toți investitorii – de multă vreme și dacă nu ai niciun fel de profit, tot trebuie să dai niște bani la stat, respectiv procente din cifra de afaceri! Asta fac filmele românești de ani de zile! Nu a țipat nimeni, deși este anormal să dai bani dacă n-ai câștigat nimic! Se pleacă, însă de la reaua credință a investitorilor autohton, pentru că ăștia de la multinaționale, vai de noi, să nu-i supărăm, cumva!…

COLONIA… ROMÂNIA! DESPRE SALARII! TRIST, DAR ADEVĂRAT!

•În Colonie se poate orice! •Stăpânii străini sunt deranjați că amărâții de români încerc să aibă și salarii ceva mai apropiate de alea care sunt în Occident! Cică nu ține măsură creșterilor de salarii de productivitate! •Păi pentru productivitate ați venit voi aici, ori pentru că erau salariile mici, mici de tot?!… •O bătaie de batjocură în raport cu salariile care se plătesc pentru aceeași muncă în țările din Occident! •Dar ei încearcă marea cu degetul pentru că interesele lor o cer! •Până acum, în Colonia România s-a putut orice! •Iar stăpânii străini cred, în continuare, că se mai poate! •Deoarece cozile de topor care au avut puterea de a pune țara în mâna altora și-au făcut treaba cum trebuie!…

Chiar așa – dumneavoastră ce părere aveți?!…