Colonia România nu mai respectă regulile?!… BRAVO, DAEA!

•La fel ca urșii ce nu ne-au permis să facem autostrăzi, acum nici oi nu avem voie să exportăm din motive… umanitare!… •Vorba lui Gogu Pintenogu – “Ale dracu ONG-uri ce le doare curu de oi”! •Cu toate acestea ministrul Agriculturii urmărește, în primul rând, interesele României! •Ceea ce este mult prea rar la miniștrii din ultimii 30 de ani! •Dar iată răspunsurile ministrului la toate jocurile care au stârnit un scandal – oile exportate de români! •Păi România nu trebuie să mai exporte nimic?!…

OAIA ÎI ADUCE NECAZURI LUI DAEA! MĂSURA CARE A DECLANŞAT SCANDALUL

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, are probleme tocmai din cauza oilor care îi sunt atât de dragi. El s-a grăbit să se justifice după ce a fost atacat din toate părţile.
România este criticată de către Uniunea Europeană din cauza exporturilor de ovine pe care țara noastră le face în țările arabe, potrivit Stiripesurse.
Reprezentanții europeni au spus că exporturile nu se fac în condiții sigure, dat fiind temperaturile de afară, însă ministrul Agriculturii, Petre Daea, dă asigurări că totul se face ca „la carte”.
Ministrul a făcut o serie de declaraţii pentru România TV legat de exporturile controversate de ovine în Kuweit, Qatar și Emiratele Arabe Unite. „România își face treaba. Are dreptul de a exporta și a respecta regulile de export. Președintele ANSVSA a plecat în port pentru a se asigura că sunt respectate condițiile. Nu e prima dată când se face export, nu e prima dată când ne confruntăm cu fenomene meteo extreme. Acest export nu se poate opri. Sunt asigurate furajele, este medic veterinar, apă. Trebuie să se respecte condițiile de export și se fac. Vom continua acest export. Suntem a treia țară ca efectiv de ovine. România produce mai mult decât necesarul”, a declarat ministrul Petre Daea.

MINISTRUL AGRICULTURII ANUNȚĂ CĂ NU VA OPRI EXPORTUL DE OVINE

România nu va opri exportul de ovine sub nicio formă, dar regulile de export privind bunăstarea animalelor vor fi respectate în totalitate, a declarat, joi – 11 iulie, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea. Declarația vine după ce comisarul european pentru sănătate şi siguranţa alimentelor, Vytenis Andriukaitis, i-a transmis oficialului de la București o scrisoare în care îi cere să oprească livrarea a 70.000 de oi din România către Golful Persic, deoarece condiţiile adecvate pentru bunăstarea animalelor nu pot fi garantate.
“Nu am văzut încă adresa (transmisă de comisarul Vytenis Andriukaitis n.r.). Noi nu oprim exportul de ovine şi pentru că România are şi drepturi şi obligaţii. Are dreptul de a exporta şi obligaţia de a respecta regulile de export şi le respectă întocmai. În acest moment, ANSVSA prin prezenţa specialiştilor din zonă dar şi a preşedintelui se află în port pentru a asista la respectarea tuturor regulilor privind bunăstarea animalelor. Nu este niciun motiv să se oprească exportul pentru că este în interesul fermierilor şi al ţării. Este păcat de munca pe care fermierii au făcut-o până acum, să aducă animale la greutatea de livrare şi acum să nu le poată livra”, a precizat şeful MADR, potrivit Agerpres.
Ministrul a subliniat că obligaţia României este de a verifica doar la plecarea din port dacă sunt respectate toate condiţiile de bunăstare pentru ovine, iar ulterior răspunderea revine transportatorului. “Noi avem obligaţia de a verifica la plecare, după aceea răspunde transportatorul, de aceea este plătit şi ia sume importante de bani, ca să asigure condiţiile necesare. Preşedintele ANSVSA, Geronimo Brănescu, verifică personal alături de ceilalţi specialişti ca să se asigure că sunt respectate toate condiţiile de bunăstare”, a mai spus Daea.