COMASAREA ALEGERILOR – FURTUL PERFECT !…

Din ce în ce mai des și cu tot mai ardent se vorbește despre necesitatea alegerilor anticipate, iar dacă acestea nu sunt posibile – (dacă mai respectăm amărâtă aia de Constituție! )– Soluția este aducerea alegerilor generale din toamnă în primăvară, o dată cu alegerile locale! Desigur, sunt foarte multe argumente, gargara este extrem de vioaie, numai că… Pe lângă faptul că mult invocata, în alte cazuri –Comisie de la Veneția a stabilit că legile alegerilor nu pot fi schimbate cu un an înaintea alegerilor care urmează, mai apare o problemă…
Alegerile locale sunt cele mai importante și singurele care pot dovedi percepția reală a alegătorilor din România! Acolo se votează consilieri, primarii pe nume, cunoscuți fiind, de la rude la cetățeni, se numără în secția de votare din comuna respectivă și nu pot apărea alte voturi decât alea care sunt! Și nu se pot schimba în drumul lor de la comună la Biroul Electoral Județean! Cel puțin teoretic…Și atunci se știe exact câte voturi sunt, în realitate, pentru fiecare partid în parte, pentru fiecare candidat! Primarii fiind, încă, deosebit de active și de eficienți în alegeri!

Dacă s-ar aduce alegerile generale alături de locale, atunci lucrurile ar fi extrem de neclare ! Intră în funcțiune tabletele, se adună voturi de peste tot, inclusiv din faimoasa Diaspora în care s-au înființat – țineți-vă bine, români! – Peste 870 de secții de votare! Ați auzit bine! Aproape 1000 de secții de votare în toată lumea! În condițiile în care din milioanele de români aflați în străinătate doar 41000 (patruzeci și unu de mii!) și-au declarat interesul pentru a vota prin corespondență, de exemplu! O manipulare uriașă, de folosit în orice condiții, dar mai ales în alegerile locale unde nu prea este loc de întors!

Desigur, PSD și UDMR se opun acestei comasasări și atunci este aproape sigur că nu va trece! Deși, după cum vedeți Noua Securitate lucrează la greu! Vai de țara asta!