COMENTARII ELECTORALE: IAR AM AVUT DREPTATE! SONDAJELE NOASTRE, TOATE- CONFIRMATE DE… REALITATE!

UN REZULTAT ANTICIPAT DE NOI, CU MULTĂ VREME ÎNAINTE!
Vă amintiţi, cu siguranţă, că în perioada de dinaintea declanşării campaniei electorale, multe erau zvonurile care circulau, prin Călăraşi, în legătură cu alegerile. De la posibilitatea ca PSD să obţină un rezultat uriaş, până la surpriza pe care o pregătea fostul primar Nicolae Dragu care tindea să revină la conducerea primăriei. Atunci „Jurnalul de Călăraşi“ a solicitat CEMOP (Centrul de Monitorizare a Opiniei Publice) să realizeze un sondaj corect, real, un sondaj care să prezinte situaţia exactă aşa cum era ea, înaintea declanşării campaniei electorale. Acesta a fost sondajul publicat în „Jurnalul de Călăraşi“ nr.2654 din 13-15 mai 2016:

sondaj aprilie 2016

ŞI A URMAT CAMPANIA!…
Într-adevăr, după demararea campaniei electorale o serie de mutaţii s-au produs, inclusiv la nivelul municipiului Călăraşi, în percepţia oamenilor, asupra alegerilor. Pe de o parte era evident un trend pozitiv în favoarea PSD, pe de altă parte, la fel de evidentă era poziţia deloc surprinzătoare a lui Nicolae Dragu- acesta beneficiind, în continuare, de sprijinul unui segment de public apropiat lui. Este motivul pentru care, la jumătatea campaniei electorale, „Jurnalul de Călăraşi“ a solicitat CEMOP (Centrul de Monitorizare a Opiniei Publice) un alt sondaj- pe care nu l-am mai dat publicităţii, în integralitatea sa (că doar nu facem servicii, de pomană, nimănui!), dar pe care l-am comentat în „Jurnalul de Călăraşi“, într-o bandă care spunea totul:

sondaj 23 primar clx

sondaj 23 partidex

2664_03x

DECI, CE SPUNEAM NOI? DOUĂ LUCRURI:
1.Că PSD şi Dulce au crescut surprinzător, trecând pe locul doi, înaintea lui Nicolae Dragu!
2.Că prin scorul foarte mare al celor trei, partidele mici riscă să nu intre în Consiliul Local!

„FOCUS“-ul DE DUMINICĂ A ALERTAT PE TOATĂ LUMEA!
Şi a urmat marea surpriză (alarma FOCUS-ului de duminică după-amiază!)
Duminică după-amiază, „Jurnalul de Călăraşi“ a solicitat, din nou, CEMOP (Centrul de Monitorizare a Opiniei Publice), un FOCUS (pentru că nu s-a realizat un exit-poll, la nivelul municipiului Călăraşi). În urma acestuia, au apărut câteva rezultate absolut surprinzătoare: în primul rând, că PSD şi Marius Dulce au crescut, din nou, spectaculos- apropiindu-se de 30%! În timp ce primarul în funcţie avea în jur de 34%…
În acest context, după ce am comunicat tuturor celor interesaţi (colaboratorii noştri, din campania electorală) aceste rezultate, ne-am exprimat nedumerirea în legătură cu două segmente pe care nu le aveam sub control:
1.Numărul mare al celor care refuzau să răspundă şi care se puteau regăsi, în opinia noastră, într-un procent de 3-4% în favoarea lui Dulce care putea creşte, astfel, încă 3-4 procente
2.Procentul de influenţare pe care „maşinăria de vot“ penelistă îl putea avea asupra rezultatului final („maşinăria de vot“ neregăsindu-se, niciodată, în sondaje!) şi am estimat, în prezenţa celor interesaţi, că există un potenţial de creştere de tot 3-4%, în favoarea lui Drăgulin.
Aşadar, rezultatul estimat de noi era de 38%-33%! Care a fost rezultatul final? Iată-l:

rezultatel Primaria CL

rezultate CL Calarasi

ŞI CU PARTIDUL LUI DRAGU AM INTUIT-O, LA FIX!
Vă reamintim, înaintea declanşării campaniei electorale, „Jurnalul“ de Călăraşi a făcut o analiză, una dintre concluzii fiind că partidul lui Nicolae Dragu este cel care poate fi „partidul balama“, în condiţiile în care partidele mici nu vor intra în Consiliul Local!
„Jurnalul de Călăraşi“ nr.2650 din 9 mai 2016

jurnalul 2650 din 09 mai 2016x

DUPĂ CUM ŞTIŢI- NICOLAE DRAGU ŞI PARTIDUL PE CARE L-A REPREZENTAT- PDS- REPREZINTĂ BALAMAUA CARE POATE SCHIMBA SOARTA MAJORITĂŢII ÎN CONSILIUL LOCAL!
Am intuit-o şi p-asta! Iată articolul pe care tot „Jurnalul de Călăraşi“ l-a publicat şi în care îşi exprima ideea că inclusiv la Călăraşi se poate întâmpla ca primarul să fie de la un partid, iar majoritatea să fie alcătuită din partide adverse!
După cum ştiţi, în acest moment, „partidul balama“ al lui Nicolae Dragu este cel care poate influenţa rezultatul final! Ceea ce se va întâmpla, inclusiv în aceste zile!
„Jurnalul de Călăraşi“ nr.2652 din 11 mai 2016

jurnalul 11 mai

Până una alta să constatăm că IAR AM AVUT DREPTATE! Iar asta nu pentru ca să ne lăudăm, o spunem, ci ca să arătăm că în contextul actual al României în care tot felul de nechemaţi, insipizi, ca să nu spunem şi ticăloşi- în unele cazuri- se implică, cu ticăloşie, ori din prostie, în campania electorală, mai există şi segmente de oameni corecţi, de instituţii cinstite, ele prezentând adevărul, aşa cum este el! Şi neroşind, la finalul algerilor!
Departamentul Anchete