COMUNICAT DE PRESĂ Privind organizarea de acţiuni dedicate Orei Pământului

Primăria Municipiului Călăraşi organizează şi în acest an, acţiuni dedicate Orei Pământului, ziua dedicată acestui eveniment fiind 25 martie 2017. În această zi, în intervalul orar 20.30-21.30, când, pe întreaga planetă, lumina se va stinge în clădiri şi locuri publice, Primăria Municipiului Călăraşi invită călărăşenii pe Platoul din faţa Centrului Cultural Judeţean, pentru ca fiecare şi toţi laolaltă să depună câte o candelă aprinsă, într-un gest simbolic privind conştientizarea globală despre impactul negativ asupra mediului înconjurător cauzat de consumul exagerat de resurse energetice.
De asemenea, în această perioadă puteţi asista şi participa la diverse activităţi în aer liber, jocuri în natură, concursuri sau curse de ciclism, activităţi de economisire a energiei electrice, acţiuni dedicate naturii şi mediului înconjurător etc.
După 10 ani de la prima ediţie Earth Hour, iniţiată la Sydney de către World Wildlife Fund Australia, cea mai mare mişcare de mediu din istorie, înregistrează o comunitate de susţinători de 2 miliarde de oameni, din peste 7.000 de oraşe din mai mult de 152 de ţări.
Anul acesta mesajul şi îndemnul WWF pentru comunitatea Earth Hour din România este „Dăruieşte naturii energia ta!”