CONCESIONAREA PIEŢEI CENTRALE MAI AŞTEAPTĂ!

Consilierii locali au avut pe odinea de zi proiectul de concesionare a Pieţei Centrale. La începutul şedinţei primarul Dan Drăgulin a cerut ca acest proiect să fie retras de pe ordinea de zi dar a făcut câteva precizări pentru comercianţii aflaţi în plenul şedinţei Consiliului Local:
„Piaţa nu îşi schimbă obiectul de activitate! Ea va rămâne în continuare piaţă agroalimentară! Cel mare va concesiona piaţa are obligativitatea de a pune la dispoziţie tarabe pentru comercianţii solicitanţi. Singurul lucru pe care dorim să-l facem este să creăm condiţii igienico-sanitare la standarde. Este un pas înainte, nu este un pas înapoi iar ceea ce dorim să facem este pentru un comerţ civilizat de ambele părţi şi pentru cei care vând şi pentru cei care cumpără. Să avem spaţii adecvate pentru comerţul desfăşurat acolo!” – primarul municipiului Călăraşi, Dan Drăgulin.vlcsnap-2018-03-21-12h03m16s186

ACTUALA HALĂ STĂ SĂ SE DĂRÂME!
646x404
Primăria Călăraşi prin proiectul de modernizare şi amenajare asigură toate condiţiile şi serviciile uni comerţ civilizat. Se doreşte o construcţie modernă, la standarde europene, care să satisfacă nevoile locuitorilor din zonă. Prin această soluţie se va realiza implicit revitalizarea, înfrumuseţarea şi cosmetizarea zonei”, a explicat Daniel Ştefan Drăgulin, primarul oraşului. Actuala Hală metalică este învechită, prevăzută cu un acoperiş din plăci de azbociment foarte uzate. Poate să cadă în capul oamenilor oricând! Instalaţia electrică şi sistemul de încălzire sunt inadecvate la fel şi instalaţiile igienico-sanitare.

ARHITECTUL-ȘEF AL PRIMĂRIEI MUNICIPIULUI CĂLĂRAȘI, LAURENȚIU SAMOILĂ, FACE CÂTEVA PRECIZĂRI
29597956_849580205248590_3328719673722464571_n
Pe marginea proiectului de hotărâre privind acordul de principiu pentru concesionarea spațiului de 2310 mp (Piața Centrală) :
”Regulamentul Local de Urbanism aferent PUZ-zona centrală a municipiului Călărași, aprobat prin HCL 27/28.02.2018 are darul de a restrânge permisivitatea construirii în zonă prin indicatorii urbanistici aprobați. Astfel că, dacă prin PUZ-zona centrală se putea construi pe 70% din suprafață și un regim de înălțime P+3, în prezent, procentul de ocupare este limitat la 50% și un coeficient de utilizare de 0,5%, respectiv construcție pe un singur nivel (parter).
De asemenea, prin planșa de reglementări urbanistice au fost reglementate circulațiile carosabile și pietonale în zonă, precum și zone de parcări bine delimitate. Facem precizarea că, deși solicitările unor agenți economici interesați au fost de realizare a unui supermarket Carrefour sau complex comercial, prin caietul de sarcini care va fi prezentat concesionarilor interesați, se vor stipula în amănunt condițiile și dimensiunile investițiilor permise, precum și preluarea în cadrul acestora a unor părți din activitățile ce se desfășoară deja (producători/comercianți). Se dorește ca execuția lucrărilor de demolare a halei existente să fie trecută în sarcina investitorului (ca facilitate), eliminând astfel o cheltuială a Primăriei Călărași generată de aceasta. După realizarea caietului de sarcini, acesta va putea fi consultat de cei interesați, putând fi făcute completări care să fie în concordanță cu reglementările PUZ aprobat.”