Concluzie explozivă: ÎN ROMÂNIA PRESA NU MAI ESTE A PATRA PUTERE ÎN STAT! PRIMA E …SECURITATEA!

*De fapt, presa nici nu mai există ca putere, în realitate! *Iar Securitatea este între cele patru puteri, chiar… Prima!.. *Așa să fie?… *Păi cam așa și este!

Dacă în cărțile ce ne-au băgat în cap ideea de democrație și într-o țară amărâtă, așa cum este România, astăzi, ni s-a vorbit despre puterea legislativă, puterea executivă și puterea judecătorească, cărora li s-a adăugat, metaforic, puterea presei, în realitate, în România contemporană, lucrurile stau cu totul și cu totul altfel!

1-Presa nu mai este o putere în stat!
Ea nu mai este o putere, prin câteva acțiuni foarte bine coordonate de șacalii care s-au aflat la conducerea statului român, în ultimii 20 de ani! De la distrugerea economică, bine gândită și foarte bine controlată, până la uriașa confuzie creată prin promovarea, inclusiv cu finanțări de la stat, a Facebook-cistilor și bloggeriiștiilor care sunt considerați egali instituțiilor de presă ! O confuzie uriașă, bine întreținută și cu rezultate sigure, pentru decredibilizarea presei! Puneți aici și lipsa de unitate a presei care în loc să reacționeze, de exemplu, la aruncarea pe geam a banilor publici prin neimpozitarea firmelor IT și prin aruncarea pe geam a milioane de euro, pentru circulația gratuită, pe Căile Ferate Române a studenților , ceea ce reprezintă o pierdere uriașă, în timp ce pentru susținerea presei care chiar apare, presa tipărită, presa. de radio și televiziune,, acestea nu sunt finanțate de nimeni, deși acest lucru se întâmplă în toate țările europene!…

2-Mai sunt cele trei puteri recunoscute, din punct de vedere teoretic, la conducerea democratică a unei țări ?
Și aici ne referim la puterea legislativă, puterea executivă și puterea judecătorească, primele trei mari puteri în stat. Păi dacă vedem cum tremură chiloții pe parlamentari, pe majoritatea dintre ei, numai dacă se uită cu un ochi mai puțin închis, un șef de la noua securitate, de exemplu ăla căruia “marele” Maiorb a refuzat să-i dea mâna, la sfârșitul unei conferințe de presă, public, în fața camerelor de luat vederi, când vedem cum anumite legi se întorc în alte direcții decât cele normale numai pentru că a venit o indicație prețioasa de la securitate, putem pune pe un alt loc puterea legislativă…
Puterea executivă? Pai când s-a spus poanta aia cu “Tudose ăsta este tot cu băieții?-răspunsul fiind nu, Tudose e chiar… Băieții! “s-a spus cam totul! Iar astăzi, după cum vedeți, securiștii decid și ce se întâmplă în Guvern, și ce face primul – ministru, ba și ce se mai întâmplă pe la partidele politice!…
Cat privește puterea judecătorească, ar fi de râsul curcilor să nu ținem cont de cele pe care le – au spus chiar oameni importanți din serviciile secrete, atunci când au vorbit de câmpul tactic reprezentat de …justiție!
Un singur tăntălău există în țara asta, tăntălău care zice că așa ceva nu există, iar el are toată încrederea în puterea judecătorească! Dulapul mergător ca un Trabant decelat, doar el mai crede în justiția din România, necontrolată de servicii! Desigur, cei bine informați știu bine că respectivul este, la rândul său, bine coordonat, el fiind ascultător pentru că așa i-a fost bine, mereu!
În aceste condiții vine, firesc, cealaltă concluzie importantă-
sri.10e2hsn4kw-2-678x381
3-Pe primul loc… Securitatea!
Acum sunt, într-adevăr, patru puteri în stat, dar puterea presei, tradițională a patra, a dispărut, rămânând doar dreptul de a vorbi în vânt, iar puterile tradiționale au trecut pe locurile doi…trei și patru , pentru că pe primul loc se află… Securitatea!
Așa să vă ajute Dumnezeu!…
Vom reveni! Că avem cu ce!…