CONSECVENT- PSD CĂLĂRAŞI MERGE PE MÂNA SA!

CANDIDAŢII PENTRU PARLAMENT TREBUIE SĂ FIE… CĂLĂRĂŞENI!…

Multă vânzoleală, în aceste zile, pentru stabilirea listei finale a candidaţilor la Parlamentul României. Fiecare partid îşi face listă (că s-a ajuns, din nou, la liste, când- practic- numele candidatului nu mai contează), iar în fiecare organizaţie apar discuţii, negocieri, variante şi aşa mai departe.
În PSD Călăraşi situaţia este, în acest moment, destul de complicată. Pe de o parte din cauza situaţiei nu tocmai fericite a conducerii filialei, iar pe de altă parte pentru că, totuşi, o parte dintre membrii activi au fost dezamăgiţi de rezultatele de la locale (unii şi-au dat şi demisia), în timp ce alţii încearcă să ţină lucrurile în frâu. Mai ales că, la nivel naţional, PSD are o imagine foarte bună şi până şi adversarii politici recunosc că are prima şansă să acceadă în poziţia de pole-position, pentru turul final! Desigur, şi naşterea PRU poate face parte din scenarita bolnăvicioasă care cuprinde toată România şi care, cel puţin în acest moment nu are un răspuns eficient pentru listele candidaţilor pentru Parlamentul României. S-a vehiculat numele lui Dan Cristodor, pentru Senat, însă la Camera Deputaţilor lucrurile sunt încurcate, în continuare. Varianta cu deputatul Aurel Niculae a fost abandonată. Dar, de la centru, este posibil să fi adus un candidat propulsat de acolo, în condiţiile în care în judeţele în care rezultatele nu au fost foarte bune, decizia este să se impună candidaţi de la centru. Pentru că se votează partidul, în primul rând şi nu omul! Pe de altă parte, liderul celei mai puternice organizaţii PSD din judeţul Călăraşi- primarul de Olteniţa, Petre Ţone- pune condiţia ca în primii doi să se afle şi un deputat de… Olteniţa! Ceea ce pune în şi mai mare încurcătură organizaţia din Călăraşi care de câteva mandate nu a mai avut parlamentari călărăşeni, get-beget!
Este motivul pentru care urmărim cu interes ceea ce se întâmplă în PSD Călăraşi, în perioada imediat următoare. Cu atât mai mult cu cât, cel puţin în acel moment, nimic nu este clar!…