CONSILIUL JUDEŢEAN- DECIZIE INEDITĂ- A FOST BLOCATĂ ASCENSIUNEA FOSTEI SECRETARE A LUI FILIPESCU, ÎN POZIŢIA DE DIRECTOR AL BIBLIOTECII JUDEŢENE!…

Situaţie inedită în şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean de la sfârşitul lunii iunie. Al doilea proiect aflat pe ordinea de zi făcea referire la confirmarea concursului pe care l-a dat pentru a ocupa postul de directoare a Bibliotecii Judeţene Alexandru Odobescu, din Călăraşi, a doamnei Elena Dincă. Consilierul PSD Liviu Vârtejanu a luat cuvântul, în plenul şedinţei şi a propus scoaterea de pe ordinea de zi a proiectului, motivând că acesta este unul care ar trebui să facă parte dintr-o şedinţă ordinară, întrucât poate fi amânat.
Consilierii au votat amânarea proiectului, cerând să le fie pusă la dispoziţie documentaţia concursului.
Situaţia este inedită pentru că doamna respectivă (care merită nu doar tot respectul dar şi consideraţia că a câştigat concursul!) are o problemă: a fost secretara fostului preşedinte al Consiluului Judeţean, Răducu Filipescu! Şi, firesc, gurile rele au făcut legătura între părăsirea acestei poziţii şi ridicarea la înaltul grad de directoare!
Ceea ce este cu adevărat interesant este faptul că la vot, numărul voturilor a fost mai mare decât al celor pe care le are PSD-ul! Ceea ce înseamnă că şi unii liberali au votat împotriva fostei secretare ale lui Filipescu!
În acest moment, Vasile Iliuţă este în căutarea unei soluţii (legale) dar şi cu asumarea răspunderii de a atrage către acest post o persoană care să întrunească nu doar calităţile legale, dar şi să aibă opţiunile de valoare pentru un obiectiv atât de important cum este noul sediu al bibliotecii- mediatecă, în viziunea finală…