CONSILIUL JUDEŢEAN SE ÎMPRUMUTĂ!

* Împrumut pe 20 de ani pentru Prefectură!
Aripa nouă a spitalului şi podurile din judeţ!

De câţiva ani autorităţile judeţului încearcă să găsească soluţii pentru a finaliza reabilitarea Prefecturii. Există o iniţiativă din partea Consiliului Judeţean Călăraşi pentru a face un împrumut pe care să-l folosească numai pentru investiţii. În primul rând, se doreşte restaurarea Prefecturii judeţului Călăraşi, a noii aripi a Spitalului Judeţean, dar şi a podurilor Radovanu – Şoldanu, Crivăţ – Budeşti şi Mitreni – Budeşti.
Vasile Iliuţă, preşedinte al Consiliului Judeţean Călăraşi, a declarat că: ,,Proiectul de restaurare a Prefecturii este depus la Ministerul Dezvoltării. Suntem în lista sinteză – 6 milioane de euro care urmează să fie finanţaţi pentru finalizarea prefecturii. Vreau să vă spun că mergem în paralel şi cu o cerere de împrumut pe 20 de ani pentru Prefectură şi pentru aripa nouă de spital de 100 milioane de lei. Noua formă de împrumut de la Ministerul de Finanţe spune în felul următor: se depune cererea până pe 10 octombrie, ea va fi analizată până pe 30 noiembrie şi va fi emis ordin de la Ministerul de Finanţe dacă se aprobă sau nu. Vreau să depun pentru cele trei poduri: Radovanu – Şoldanu, Crivăţ – Budeşti şi Mitreni – Budeşti. Terenul de sub apă e al Ministerului Transporturilor, iar noi avem decât folosinţa podeţului pe care avem carte funciară. Primăria Şoldanu are carte funciară. Noi le preluăm la Consiliul Judeţean şi nu facem poduri finale pentru că ar costa milioane de euro. Noi suntem în discuţii acum cu IPTANA, care a avut obligaţia prin proiect să realizeze poduri de inventar, poduri demontabile care au o singură bandă de rulare sau două, e vorba de 250 euro/mp, până la 500 euro/mp. Noi vom realiza aceste poduri de inventar care la momentul continuării investiţiei suntem obligaţi să le demolăm pe cheltuiala Consiliului Judeţean. După părerea mea nu văd mai devreme de 20 de ani să avem podurile Dunăre – Bucureşti realizate.”
Cu toate că demararea acestor proiecte importante care vizează imaginea şi dezvoltarea judeţului au avut loc cu o viteză lentă, fiecare pas către finalizarea lor înseamnă pentru Călăraşi un pas important.