CONSTANTINE, CONSTANTINE, NU E BINE!… NU E BINE! DANIEL CONSTANTIN ŞI… ARAMA! PE… FAŢĂ!…

SE DAU CĂRŢILE PE FAŢĂ!
Cum se fac jocurile politice în România- v-am mai spus-o!
*De data asta- vorba lu’ „tovarăşa”- „AVEM DOVADA!”…

ŞTIAU EI PIELENII CE ŞTIAU!…
Vă amintiţi, cu siguranţă, de materialul amplu pe care l-am realizat, sesizând şi amendând „glorioasa manipulare” la care sistemul supune, din când în când cetăţenii, considerând că el- SISTEMUL- face ce vrea el, când vrea el, cum vrea el! Şi, s-o recunoaştem, le-a cam şi ieşit! Chiar şi atunci, noi nu am contestat că se poate întâmpla ceea ce se anunţa de către pieleni, ci doar am arătat cum se face manipularea şi cum se pun la cale… loviturile politice!

DEŞI MULŢI NU CREDEAU, IATĂ- SE POATE!…
Într-adevăr, în momentul în care, într-o emisiune de televiziune, pielenii au început să anunţe marea lovitură care va urma- parlamentari care vor părăsi PSD şi ALDE şi se vor declara independenţi, ducând de-a berbeleacul majoritatea PSD-ALDE şi, implicit, scoţându-i de la guvernare, chiar şi analişti politici cu experienţă s-au enervat: „Ei, asta-i culmea! Chiar aşa?!…” Chiar aşa! Am spus-o şi noi, atunci, criticând manipularea, dar fiind conştienţi că totul se poate, într-o Românie care a ajuns în halul în care a ajuns, astăzi! Şi iată că… se poate!

DESIGUR, VOTURILE ROMÂNILOR NU MAI CONTEAZĂ CHIAR DELOC!
Atunci când un observator mâhnit chiar ne-a spus că nu se va mai prezenta la vot, niciodată, dacă şi de data asta rezultatul alegerilor (atât de clar!) se va da peste cap, l-am urmărit cu interes, fără a-i intra în punctele sale de vedere. Dar, pe de altă parte, pornind de la înţelegerea Băsescu- Ponta (via PSD) din 2012, când USL-ul se născuse tocmai ca să-l termine pe Băsescu, continuând cu darea peste cap a rezultatelor, la momentul în care se votase într-un fel şi s-a ajuns la cu totul şi cu totul alt fel, bagica lovitura de la prezidenţiale, dacă şi de data aceasta lucrurile se vor întâmpla împotriva votului românilor, atunci chiar că ne merităm soarta! Sau, oricum, să acceptăm pe ce lume trăim!…

CUM A DEVENIT MUTULICĂ, DINTR-O DATĂ, FOARTE… VOCAL!
Niciodată, dar niciodată, Daniel Constantin nu a fost o voce în politica din România. Chiar dacă a ocupat diferite poziţii importante, inclusiv cele prin intermediul cărora a ajuns cu partidul său la guvernare, chiar dacă a ocupat şi funcţii ministeriale, ca om politic el a fost aşa cum îi arată şi faţa- un băiat fără aplomb, liniştit, chiar tăcut. Geaba s-a chinuit Antena3 să-i facă imagine (pe vremea când făcea parte din echipa lui Voiculescu), vorba lui Fănuş Neagu: „dacă nu-i, nu-i!” Daniel Constantin fiind un fel de Buşoi, de la alt partid!… Şi, ce să vezi, dintr-o dată, Daniel Constantin devine vioi, foarte vioi, vocal- foarte vocal! Şi dă-i! Şi luptă!… Atacându-l pe Tăriceanu, făcându-l varză, ameninţând cu judecata, toate cele! Împreună cu un grup de necunoscuţi care, totuşi, fac parte din Parlamentul României pentru că aşa-i cu listele astea- nu ştii cine ajunge acolo, dar se cheamă… parlamentar! De unde toată această supărare? Păi… zice Daniel, nu s-ar fi susţinut nu ştiu ce statut al acelui partid poreclit ALDE (în realitate, o adunătură, la rândul ei, fiind plecaţi de la liberali, plus ce l-a urmat de la fostul PUR, devenit PC!) În realitate, spun gurile rele, toată această mişcare ar avea o explicaţie foarte simplă- DANIEL CONSTANTIN ESTE FOLOSIT ÎNTR-UN SCENARIU! Scenariu care urmăreşte ruperea majorităţii şi înlocuirea Guvernului Grindeanu!

ESTE POSIBIL AŞA CEVA? PĂI CONSTANTIN A MAI TRĂDAT, LA VIAŢA LUI!…
Până la urmă, cine este acest personaj?- se naşte o întrebare la care putem da şi răspunsul. Din punctul multora de vedere- o invenţie a lui… Dan Voiculescu! Care a identificat un băiat cu activitate în agricultură (unde Voiculescu a investit destul) pe care să-l poată împinge în faţă, pentru a-şi rezolva problemele pe care le avea de rezolvat… Voiculescu chiar şi preşedinte de partid, deşi mulţi alţii aveau voce şi formaţie pentru a fi lideri de partid! Aşa a ajuns Daniel Constantin ditamai preşedintele partidului! Desigur, Voiculescu a investit cu înţelepciune (credea el!) astfel că atunci când l-a împins în faţă, l-a şi îndatorat pe Daniel Constantin! Poate nu ştiţi, dar Voiculescu l-a împrumutat pe tânărul politician cu câteva sute de mii de euro (!) pentru că acesta să-şi ridice o locuinţă! Şi alte cheltuieli… gospodăreşti! Ştim foarte bine că respectivul nu va avea cum să-i dea banii înapoi, Voiculescu se asigura, pe această cale, de controlul total asupra respectivului! Aceeaşi tactică a aplicat-o şi cu, de exemplu, Mihai Gâdea! Dar asta este altă poveste… Şi totuşi! Şi totuşi, atunci când s-a ivit un moment deosebit de complicat (posibilitatea condamnării şi arestării lui Voiculescu, acesta putea să scape dacă obţinea de la ministerul agriculturii neintrarea acesteia într-un proces cu natură penală, împotriva firmei lui Voiculescu!) Atât trebuia să facă ministrul Agriculturii- să nu se bage în acest proces! Cine era ministrul Agriculturii, în acel moment? Aţi ghicit, Daniel Constantin! Datorul cu sute de mii de euro, la Voiculescu! Ce a făcut Daniel? L-a băgat pe Voiculescu la puşcărie!… De ce l-a trădat? Păi fiindcă intrase într-un alt joc şi a răsuns la… alte ordine?!- a fost varianta pe care şi noi o punem sub semnul întrebării…

PĂI MAI AJUNGEA DANIEL, ÎN PARLAMENT, DACĂ NU ERA… TĂRICEANU?
Şi, iată, vine o altă etapă importantă: ALDE! Această organizare politică s-a realizat numai şi numai prin efortul lui Călin Popescu Tăriceanu şi, desigur, prin înţelegerile pe care le-a avut cu PSD, inclusiv cu Victor Ponta! De altfel, gurile rele zic că şi Daniel Constantin ar fi avut nişte înţelegeri cu Ponta (pe atunci prim-ministru când el era ministru) care i-a garantat că va evolua bine pe… cealaltă turnantă! Şi Daniel Constantin i s-a alăturat lui Călin Popescu Tăriceanu, părăsindu-l pe Voiculescu! Cu tot cu… partid! Pe această cale au ajuns cei din jurul lui Daniel în Parlamentul României! Unii prin negocieri ori chiar… şantaj! Aşa cum o spune, astăzi, chiar Tăriceanu! Şi după ce şi-a îndeplinit toate aceste gânduri, ce face Daniel Constantin?

MAI TRĂDEAZĂ O DATĂ!
Este exact ceea ce îi face lui Tăriceanu, după ce i-a făcut lui Voiculescu, după ce… după ce… Desigur, este evident că el joacă un rol, aici, un rol care-i aparţine pentru că i-a fost dat! Nu a inventat el acest scenariu! Care scenariu este mult mai amplu…

ŞI RĂZVRĂTIREA LUI PONTA- TOT DIN ACELAŞI SCENARIU?!…
Desigur, orice observator de bun-simţ va realiza că numai prin mişcarea lui Daniel Constantin nu s-ar îndeplini toate condiţiile pentru a genera o ruptură în majoritate! Aici este nevoie de adepţii lui Ponta (destui, rămaşi fără… „foncţie”) care, la rândul lor, ar putea defecta, la un moment dat! Aşa s-ar explica revolta lui Ponta, din ultima perioadă, exact aceea pe care pielenii o anticipau pentru problemele pe care PSD-ul le va avea!

SCENARIUL- MERGE MAI DEPARTE?
Vom urmări cu interes!
Vom reveni, că avem cu ce!

Departamentul Anchete